Fibank Gold&Silver представя ексклузивната серия монета-медальон MADONNA&CHILD by Eyvind Earle

Монетата-медальон MADONNA&CHILD /“Мадона с младенец“/ е рядка възможност да се насладим на една от най-вдъхновяващите творби на американския модернист – Ейвинд Ърл (1916-2000). Легендарният художник и аниматор е създал за студията Дисни образите на „Спящата красавица“, „Питър Пан“, и „Лейди и скитникът“. Изображението на медальона е вдъхновено от колекцията Коледни картички, изработени от Ърл през неговата кариера на художник. За изработването на изящното изделие са използвани най-иновативните в света техники за щанцоване с нанасяне на многоцветни изображения.

 Fibank Gold&Silver и Швейцарката рафинерия PAMP /ПАМП/ представят ексклузивно монетата-медальон “Мадона с младенеца“, последното произведение от колекцията „Икони на Вярата“ на  Ейвинд Ърл.

Тази изящна монета-медальон е вписана в елегантен контур от преплетени листа. Ренесансовият декор в ореола и дрехите на Мадоната с Младенеца, воалът и ефирното злато придават на това произведение на изкуството излъчването на старинна икона.

Живите тонове на цвят от фуксия и роза, контрастните линии на черното и брилянтното използване на непрекъсващи геометрични форми, реинтерпретират тази икона в стила на модернистичната елегантност – синоним за работата на Ейвинд Ърл.

 

Отсечена от 10 г сребро, с най-висока проба 999/1000, монетата-медальон е оригинален сувенир и подарък за клиентите на Fibank.

 

Медальонът има фина сребърна халка за окачване, както и подробен сертификат за автентичност. Представен е в оригинална кутия, чийто дизайн е специално разработен за колекцията „Икони на Вярата” на Ейвинд Ърл. Върху монетата-медальон от новата серия на ПАМП е апликиран подписът на Ейвинд Ърл – разпознаваем знак за нейната автентичност.

Технически парамерти:

Метал: Сребро 999/1000

Номинал: 1 долар на Соломонови острови

Тегло: 10 г

Размери: 21Х34 мм

 

Признат като един от водещите американски модернисти, Ейвинд Ърл се радва на плодотворна кариера, която се разгръща през 70-те години на миналия век и обхваща множество жанрове. Репутацията, влиянието и търсенето на творбите на Ърл може да бъде сравнено с тези на Норман Рокуел (Norman Rockwell). Неслучайно произведенията на двамата автори са често включвани заедно в общи изложби. В наши дни картини, сериграфии и скулптури на Ейвинд Ърл са част от богатството на известни частни колекции, присъстват неизменно и в постоянните експозиции на редица водещи музеи, включително The Metropolitan Museum of Art в Ню Йорк.

 

За да научите повече за живота на изключителния творец Ейвинд Ърл, можете да посетите сайта www.eyvindearle.com и www.gallery21.com

 

Споделете с приятели

  • във Facebook
  • в Twitter
  • в Google+
  • в LinkedIn
  • в Pinterest

Очакваме първия коментар :)