ДА БЪДЕШ НА ГРЕБЕНА НА ВЪЛНАТА

*материалът е подготвен съвместно с д.ист.н. Иля Прокопов – главен специалист в Дирекция “Злато и нумизматика”, Fibank

Швейцарската рафинерия ПАМП, пионер в създаването и световен лидер в производството и сделките с мини кюлчета от благородни метали, неотдавна лансира ново поколение слитъци с разнообразни изображения – колекция с оригинален дизайн и декоративна стойност, наречена IcOns (Икони).

Малко преди началото на лятото бихме искали да акцентираме върху златните и сребърни кюлчета-медальони от колекцията icons WAVE (Вълна). Те са с два отвора, които гарантират по-елегантно и хармонично окачване за носене. Изображенията върху тях символизират движението, свежестта, изящната хармония на симетрията, както и вечността.

Колекцията представя три различни изображения – морска вълна, делфин в скок и раковина «Наутилус».

Връзката между тях е водната стихия – морето, което живее в едни от най-хубавите ни спомени. Морската вълна, пресъздадена изящно върху медальона, удивително напомня приказно красивата японска гравюра «Голямата вълна край бреговете на Канагава» на прочутия художник на укийо-е Кацушика Хокусай.

Хокусай Вълната

Кюлчетата-медальони от серията icOns WAVE (Вълна) са изработени от 1/5 тройунция (6,22 грама) сребро с проба 999/1000 или злато с проба 999,9/1000. В традицията на ПАМП, на реверса на всеки слитък от колекцията е поставена маркировка, която гарантира неговата автентичност. Всяко кюлче-медальон е снабдено с верижка от пресукана сурова коприна и бижутерска закопчалка. Опаковано е в торбичка от органца и в картонена луксозна кутия на ПАМП.

Носейки тези кюлчета-медальони, със сигурност ще се почуствате на гребена на вълната на лятната мода.

Можете да се докоснете до кюлчетата във всеки от офисите на Банката, както и да ги разгледате в нашия онлайн магазин – https://my.fibank.bg/GoldShop

AG00RI211SD62_13 AU00RI211SD62_13

 

AU00RI211SD61_11AG00RI211SD61_11 AU00RI211SD63_11AG00RI211SD63_11

 

Споделете с приятели

  • във Facebook
  • в Twitter
  • в Google+
  • в LinkedIn
  • в Pinterest

Очакваме първия коментар :)