debitmc

Дебитните карти имат много приложения. В някои ситуации обаче те не се приемат - в чуждестранни онлайн магазини например. С дебитна карта също така невинаги ще успеете да си вземете кола под наем или да резервирате самолетен билет или хотел.

Най-новото ни предложение, Debit MasterCard, адресира именно този недостатък на дебитните карти. Както подсказва името й, тя е дебитна карта (Debit), но има и много от чертите на кредитните карти (MasterCard). С нея без никакви притеснения можете да правите дори резервациите, които са невъзможни с обикновена дебитна карта. Можете и да плащате във всички онлайн магазини, защото Debit MasterCard се представя като кредитна карта. И това е само едно от предимствата й.

Без такса теглене на банкомати в България

Второто е, че с нея можете да теглите от нашите банкомати и от банкоматите на останалите банки в България без такса. Картата има такса за месечна поддръжка - 1 лв. (т.е. общо на месец таксата Ви за разплащателната сметка и дебитната Ви карта е 1.5 лв.). С нея в ръка обаче няма да търсите най-близкия банкомат на Fibank, а можете да теглите без такса от всеки банкомат в България.

Безконтактни плащания

Тя е модерна карта и затова с нея можете да плащате за секунди в ресторантите, кината, бензиностанциите, магазините и други търговски обекти в България и по света. Debit MasterCard също разчита на технологията PayPass, която прави възможни безконтактните плащания. Само през месец май общата сума, платена безконтактно с нашите карти в България, е над половин милион лева. А безконтактните карти са доближени до ПОС терминал точно 72 650 пъти.* Само да припомним, че представихме безконтактните карти в края на 2010 г.

Не дължите лихва

Да, Debit MasterCard се приема като кредитна карта, но с нея Вие не ползвате кредитен лимит, а личните си средства по разплащателната сметка, към която е издадена картата. Затова и не дължите лихва за използваните средства.

Част от YES – нашата програма за лоялност

Debit MasterCard е и четвъртата карта, която влиза в нашата програма за лоялност YES. С нея натрупвате бонус точки и печелите отстъпки, когато плащате в партньорската мрежа YES. В момента тя обхваща над 100 търговски обекта и вериги. Повече за YES можете да научите в нашия сайт.

Можете да попълните искането за Debit MasterCard още сега и новата Ви дебитна карта ще е готова след 3 дни, ако искате да я получите в София, и 5 за останалите населени места в страната. А ако искате да я издадете към вече открита разплащателна сметка, към която получавате заплатата си например, заповядайте в най-близкия ни клон.

*Имаме предвид всички безконтактни плащания с PayPass и payWave технологията.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. "....т.е. общо на месец таксата Ви за разплащателната сметка и дебитната Ви карта е 1.5 лв."
    Това стара разценка ли е, защото чета и смятам и все 2 лв. го изкарвам (1лв за Разплащателни сметки с дебитна карта в национална и чуждестранна валута + 1лв. Такса поддръжка на карта Debit MasterCard PayPass)

    1. Здравейте! Материалът в блога е с дата юни 2013 и отразява информацията към този период.

  2. Здравейте,
    тези дни трябва да получа превод на моята карта. Искам да попитам възможно ли е друго лице да изтегли парите от каса? И ако е да, какво трябва да направя, за да го упълномощя?

    1. Здравейте, Цвети, Независимо дали картата е дебитна или кредитна, същата се ползва само от лицето, на чието име е издадена картата. Ако картата е кредитна, то тогава разпореждането със средства от сметката в т.ч. и разрешения текущ разполагаем кредитен лимит се извършва само с кредитната карта. Ако картата е дебитна, то тогава титулярят на сметката, към която е издадена картата, може да упълномощи друго лице да се разпорежда със средства от сметката му. Упълномощаването ще е валидно за Банката, ако е с нотариална заверка на подписа на упълномощителя. Поздрави, Екипът на Fibank

  3. При опит да платя самолетни билети с новоиздадената ми Master debit card pay pass , от сайта на компанията ми отговориха, че банката издател е отказала превода, защото е надвишен лимитът. А иначе сумата по картата е предостатъчна за плащането на билетите. Има ли наистина ограничения за сумите, до които може да се плаща и къде мога да се запозная с тези ограничения?

    1. Здравейте, г-жо Цанева, в Блога сме писали подробно за лимитите по картите. Ето тук ще намерите информация и няколко полезни примера. Стандартното ниво на Debit MasterCard Pay Pass е "А". Ето тук има подробна информация за всички нива на лимит и техните параметри. Можете да промените лимита на Вашата карта, като посетите удобен за Вас офис на Банката. Желаем Ви успешен ден! :) Поздрави, Екипът на Fibank

  4. Здравейте,
    интересува ме, ако използвам картата за плащане през Еpay дължа ли такси - такса към Еpay, такса към Борика, процент от плащането ми в Epay или някакъв друг вид такса?
    Предварително Ви благодаря за отговора.

    1. Здравейте, г-жо Петкова, от страна на Банката се начислява само такса за плащане - каквато е по Тарифа за съответния вид карта. Относно такси от страна на Epay или Борика - Банката няма отношение към тях. Компетентна информация можете да потърсите от съответните компании. Желаем Ви успешна седмица! :) Поздрави, Екипът на Fibank

  5. Здравейте! Дъщеря ми има такава,в Амстердам е може САМО ДА ТЕГЛИ! Почти никъде не може да плати! За съжаление го разбрах като вече е там! Само Маестро и V pay искат! Дано помогна на някой да не се окаже в нашата ситуация!

    1. И аз съм в Холандия близо до Амстердам,същоо е положението при мен,само теглене!с Дебит Мастъркард съм и аз

Коментирай