До скоро нареждането на банков превод беше възможно единствено на място в клон на банката. Благодарение на интернет днес това можем да направим бързо и лесно и от личния си компютър вкъщи, спестявайки време и средства. Технологиите продължават да се развиват и така да променят начина, по който вършим обичайните си задачи.

Нашият Виртуален клон, който работи вече няколко години, привлича все повече и повече привърженици именно заради удобството и сигурността, които дава. И за да сме в крак с развитието на технологиите и все по-увереното навлизане на смартфоните в България, разработихме негова мобилна версия. Така вече можете да разполагате със средствата си и от екрана на мобилния си телефон на https://e-fibank.bg. Докато подготвяхме мобилната версия, се постарахме да покрием най-разпространените мобилни операционни системи – iOS, Android, Symbian и Windows Mobile. С тях и вградения в тях браузър можете да оперирате без никакви ограничения. Ако телефонът ви е задвижван от друга операционна система и използвате нейния браузър – BlackBerry OS и BlackBerry Browser например, - можете да се възползвате от част от функционалността на сайта. Разбира се, помислили сме и по този въпрос – напълно съвместими с Виртуалния клон са браузърите Opera Mini, Opera Mobile и Dolphin Browser. Достатъчно е да ги инсталирате на своя мобилен телефон.

Вече можете да банкирате само с тези две устройства

Телефонното банкиране е другият дистанционен канал за банкиране, който пуснахме съвсем наскоро. Тази услуга отново е насочена към хората с по-активно ежедневие, които не винаги могат да посетят клон на банката, но имат нужда от лесен и бърз достъп до своите средства. Телефонното банкиране може да ви послужи например в случаите, когато нямате достъп до интернет, за да направите превода през нашия Виртуален клон, или пък ви се налага бързо да извършите някоя операция, докато сте навън.

С едно телефонно обаждане на *bank (*2265) или 0700 19 599 вече можете да наредите превод в левове и чуждестранна валута, превод към бюджета, да договорите курс и да закупите валута. Можете да правите и справки за салдото по своите сметки, последните пет трансакции, както и за валутните курсове към момента. До края на месец юли можете да се уверите в удобството на Телефонното банкиране, като извършвате безплатно вътрешнобанкови преводи в лева и валута и междубанкови преводи в лева.

За лесната и удобна работа с нашия мобилен Виртуален клон и Телефонно банкиране препоръчваме т.нар. Токен. Токенът е малко електронно устройство, което е синхронизирано с нашата банкова система и ни помага да ви идентифицираме всеки път, когато искате да извършите конкретна банкова операция. Освен че предоставя високо ниво на сигурност, то е изключително лесно за употреба – не е необходимо да го инсталирате на своя компютър или мобилен телефон. До 30.07 можете да закупите Токен устройство на преференциална цена – 20 лв. вместо досегашните 40.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. [...] нашият Виртуален клон отдавна може да се използва от всякакви устройства – можете да банкирате от личния си компютър, от [...]

  2. Аз също искам да разбера кога ще има приложение за android или iphone?

  3. Привет, Валентин! Да, с Токен. Можете да продължите да използвате своя УЕП за активните операции от Вашия компютър, а с Токен устройството ще използвате Виртуалния клон през мобилния си телефон. За целта заповядайте в някой от нашите клонове. Токен устройствата все още са на промоция и можете да закупите своето за 10 лв. Ние ще съдействаме с нужните настройки на Вашия достъп до Виртуалния клон. Поздрави!

  4. А тази мобилна версия как се достъпва? Чрез токен ли? Ако да, как да се сдобия с такъв -- във ваш офис? Засега ползвам онлайн банкиране само електронен подпис.

  5. Здравейте, Янко! Засега можете да използвате мобилната версия на нашия Виртуален клон. Тя е с пълна функционалност за Safari под iOS и браузъра на Android. Ще Ви държим в течение за пускането на мобилни приложения. Поздрави!

  6. Здравейте,
    Очаква ли се скоро приложение за банкиране през смартфон ... за андроид или iphone?

    Мерси

  7. Бих желал да предложа за удобствто на клиентите ви да пуснете апликация за Андроид, през която да може да се банкира пасивно. Много по-удобно е чрез апликация да може да се преглеждат баланси на сметки и движения. Дори като за начало само да се проверя състояние на сметките би било голямо удобство вместо да се отваря сайта https://my.fibank.bg/ и да се въдеждат всеки път юзер и парола.

    1. Здравейте, Янко. Благодаря Ви за Вашето предложение, което ще имаме предвид. Успешен ден!

  8. Вероятно най-удобният за вас вариант би бил софтуерния токен на вашия си vendor - aladdin/safenet:
    http://www.safenet-inc.com/products/data-protection/two-factor-authentication/mobilepass/
    За съжаление, засега той е само за blackberry и iPhone, но вероятно ще се появи и за Android. Така би могъл да се впише в back-enda без промени.

  9. Здравейте, г-н Николов, Ще се радваме да видим как работи приложението. Можете да пуснете видеото тук или да ни го пратите на marketing@fibank.bg. Към настоящия момент Token-ът е нашето решение за работа с този тип услуги. Услугата Моята Fibank все още няма мобилна версия. Поздрави!

Коментирай