Дистанционно банкиране вече и по телефона

До скоро нареждането на банков превод беше възможно единствено на място в клон на банката. Благодарение на интернет днес това можем да направим бързо и лесно и от личния си компютър вкъщи, спестявайки време и средства. Технологиите продължават да се развиват и така да променят начина, по който вършим обичайните си задачи.

Нашият Виртуален клон, който работи вече няколко години, привлича все повече и повече привърженици именно заради удобството и сигурността, които дава. И за да сме в крак с развитието на технологиите и все по-увереното навлизане на смартфоните в България, разработихме негова мобилна версия. Така вече можете да разполагате със средствата си и от екрана на мобилния си телефон на https://e-fibank.bg. Докато подготвяхме мобилната версия, се постарахме да покрием най-разпространените мобилни операционни системи – iOS, Android, Symbian и Windows Mobile. С тях и вградения в тях браузър можете да оперирате без никакви ограничения. Ако телефонът ви е задвижван от друга операционна система и използвате нейния браузър – BlackBerry OS и BlackBerry Browser например, – можете да се възползвате от част от функционалността на сайта. Разбира се, помислили сме и по този въпрос – напълно съвместими с Виртуалния клон са браузърите Opera Mini, Opera Mobile и Dolphin Browser. Достатъчно е да ги инсталирате на своя мобилен телефон.


Вече можете да банкирате само с тези две устройства

Телефонното банкиране е другият дистанционен канал за банкиране, който пуснахме съвсем наскоро. Тази услуга отново е насочена към хората с по-активно ежедневие, които не винаги могат да посетят клон на банката, но имат нужда от лесен и бърз достъп до своите средства. Телефонното банкиране може да ви послужи например в случаите, когато нямате достъп до интернет, за да направите превода през нашия Виртуален клон, или пък ви се налага бързо да извършите някоя операция, докато сте навън.

С едно телефонно обаждане на *bank (*2265) или 0700 19 599 вече можете да наредите превод в левове и чуждестранна валута, превод към бюджета, да договорите курс и да закупите валута. Можете да правите и справки за салдото по своите сметки, последните пет трансакции, както и за валутните курсове към момента. До края на месец юли можете да се уверите в удобството на Телефонното банкиране, като извършвате безплатно вътрешнобанкови преводи в лева и валута и междубанкови преводи в лева.

За лесната и удобна работа с нашия мобилен Виртуален клон и Телефонно банкиране препоръчваме т.нар. Токен. Токенът е малко електронно устройство, което е синхронизирано с нашата банкова система и ни помага да ви идентифицираме всеки път, когато искате да извършите конкретна банкова операция. Освен че предоставя високо ниво на сигурност, то е изключително лесно за употреба – не е необходимо да го инсталирате на своя компютър или мобилен телефон. До 30.07 можете да закупите Токен устройство на преференциална цена – 20 лв. вместо досегашните 40.

Споделете с приятели

 • във Facebook
 • в Twitter
 • в Google+
 • в LinkedIn
 • в Pinterest

Коментарите по темата

 • 19.07.2012 @ 14:43

  Здравейте, Янко!

  Засега можете да използвате мобилната версия на нашия Виртуален клон. Тя е с пълна функционалност за Safari под iOS и браузъра на Android. Ще Ви държим в течение за пускането на мобилни приложения.

  Поздрави!

 • Валентин
  19.07.2012 @ 14:46

  А тази мобилна версия как се достъпва? Чрез токен ли? Ако да, как да се сдобия с такъв — във ваш офис? Засега ползвам онлайн банкиране само електронен подпис.

 • 19.07.2012 @ 14:51

  Привет, Валентин!

  Да, с Токен. Можете да продължите да използвате своя УЕП за активните операции от Вашия компютър, а с Токен устройството ще използвате Виртуалния клон през мобилния си телефон. За целта заповядайте в някой от нашите клонове. Токен устройствата все още са на промоция и можете да закупите своето за 10 лв. Ние ще съдействаме с нужните настройки на Вашия достъп до Виртуалния клон.

  Поздрави!

 • panaiot
  01.08.2012 @ 13:34

  Аз също искам да разбера кога ще има приложение за android или iphone?