Уникалните продукти на швейцарската рафинерия ПАМП бяха представени с атрактивно бодиарт ревю

Първа инвестиционна банка и швейцарската рафинерия ПАМП организираха световната премиера на лимитирана серия от кюлчета-медальони "Skins" на 12.05.2008 г. вечерта в клуб "Син сити", зала "Синърс". Официален гост на събитието беше Мехди Баркхордър, главен изпълнителен директор на рафинерията за златни и сребърни кюлчета. "Ще бъда щастлив, ако някои от вас станат притежатели на повече от един медальон. Те ще допълнят вашия стил и ще ви дадат възможност да изразите своята природа в различни моменти". С това пожелание г-н Баркхордар приветства гостите на събитието.

Лимитираната серия включва златни и сребърни плочки с релефи от кожите на леопард, зебра, кралска кобра, крокодил и риба-скат. Уникалните кюлчета медальони бяха представени с атрактивно танцово шоу на балет Нова. Десет момичета, изрисувани с кожите на животните, вдъхновили английския художник Глен Браун за колекцията, дефилираха с бижутата пред гостите в зала "Синърс".

Плочките са изработени от най-чиста проба злато и сребро в Швейцария. Създадени от едно от най-уважаваните имена в света на благородните метали, колекцията icOns е изработена според швейцарските стандарти за благородни метали - едни от най-строгите в света. В традицията на ПАМП на реверса на всеки слитък от колекцията icOns е поставена маркировка, която гарантира неговата автентичност.

В България сребърните и златни бижута от серията "iCons" ще бъдат предлагани екслузивно от Първа инвестиционна банка във всички клонове в страната.

Преди малко повече от 30 години ПАМП първа в света произвежда слитъци и малки кюлчета с артистичен дизайн, които лесно се превръщат в уникални медальони. Отличителният знак на рафинерията - римската богиня Фортуна - е познат навсякъде и е символ на безупречно швейцарско качество и чистота на метала. Днес ПАМП представя ново поколение слитъци от благородни метали - колекция с оригинален дизайн и декоративна стойност, наречена icOns, символи на стил от благородни метали. Тази най-нова колекция показва еволюцията в класическия дизайн на ПАМП - за пръв път мотиви от модата и поп-културата украсяват слитъци от благородни метали. За пръв път всеки слитък има нежен отвор в ъгъла си: поставен на кожена, копринена или фина метална верижка, той ще застане диагонално, за да изрази по неочаквано закачлив начин твоя индивидуален стил.

Коментари

  1. @ Десислава Димитрова Какво символизира крокодилът! Редица древни племена почитат тотеми - животни, които се възприемат за родоначалници на рода. Най-често това са крокодилите и мечките. Култът към тях е най-разпостранен в древен Египет, по-точно в градовете-оазиси в либийската пустиня Тива и Ел Фаюм. Там при фараоните от ХІІ династия е създадена една от първите, известни на човечеството системи от напоителни съоръжения. Именно в новообразуваното голямо водохранилище се развъждат и живеят крокодилите. Те са олицетворение на бога на нилските води Собек. На тях се приписва способността да предизвикват речните разливи, които създават изключително плодородната наносна почва. В главния култов център на крокодилите и бог Собек, град Шедит (на гръцки Крокодилопол), търсели крокодил, подходящ да стане въплъщение на душата на бога. В ушите на този крокодил нанизвали обеци от стъкло, инкрустирано със злато, а на предните лапи надявали пръстен. Хранили го със специално предназначена свещенна храна и през целия му живот се отнасяли с него особено грижливо, с почит и благоговение. След смъртта му го балсамирали и погребвали в свещенни покои. В някои области на древния Египет, обаче, крокодилите не били почитани като свещенни животни, както твърди Херодот. Жителите на Елефантина, например, се отнасяли с тях като с врагове и ги използвали за храна. Освен в Египет, огромните крокодили - пазители на реката, са тотем и за жителите на Папуа Нова Гвинея. Местното население вярва, че крокодилът е символ на агресията, но и на оцеляването в екстремни условия, на адаптивността. Най-общо крокодилът е приеман за пазител, неслучайно е избиран за тотем от толкова много народи, въпреки принадлежността им към различни цивилизации и култури. Освен това той е символ на свободата, на хитростта и двойствеността. Както крокодилът се движи и живее между сушата и водата, така и покровителстваните от него преминават от съзнателното към несъзнателното и обратно. Поздрави, Екип на ПИБ

  2. В брошурата се споменаваше, че изборът на съответното животно е свързано с характера на човека. Къде може да се прочете нещо за характера на човека според избора му, моят е крокодил

  3. Здравейте, г-жо Вангелова, добре дошла сте във всеки един от офисите на ПИБ в Пловдив, където може да закупите избраната от Вас златна плочка. Цената й е 520 лв. Ще Ви очакваме! С поздрав, Иванка Василева, главен специалист "Злато и нумизматика"

  4. Здравейте!
    Интересувам се от цената на плочката Леопард, златна, проба 999,9. От къде в Пловдив мога да си я закупя! Предварително благодаря!

  5. Мерси!

  6. Радваме се, че новите кюлчета-медальони на швейцарската рафинерия ПАМП Ви харесват. Освен, че цената им е само 55 лв с вкл. ДДС за 10 г сребро 999/1000, те са придружени от верижка от черна сурова коприна с бижутерска закопчалка. Т.е. остава да отворите опаковката-сертификат и можете да носите своя медальон веднага. За Ваша информация, световната премиера на този вид инвестиционни продукти с художествена стойност се състоя в София-признание за усилията ни в развитието на пазара на благородни метали в България. Най-близкият ни офис до Вас е на бул. "Шипченски проход" 49. Приятен ден, д-р Валентина Григорова-Генчева Директор "Злато и нумизматика"

  7. Има ли някой представа колко струват сребърните бижута със зебра? Много са красиви.
    А от къде може да си купя ... някъде близо до офиса ми - до Румънското посолство? (Нямам никакво време да обикалям надалече)

Коментирай