Новият ни ипотечен кредит се нарича „Свободен ипотечен кредит”. Дадохме му това име, защото не поставя никакви ограничения пред нашите клиенти. Опитахме се да намерим отговор на всички страхове, с които се сблъсквате, преди да се обърнете към банка по този повод. Те често са свързани и с въпросите, които задавате на нашите кредитни специалисти, когато търсите подходящ кредит за своите нужди.

Какво ще се случи, ако банката увеличи лихвата по кредита?

Отговорът на този въпрос е, че със „Свободния ипотечен кредит” ще знаете каква ще бъде лихвата 7 години напред, а именно 7% фиксирана лихва на годишна база. Така можете да предвидите всичките си разходи през началния период и спокойно да се заемете с обзавеждането на новото си жилище.

Какви са възможностите ми, ако в бъдеще друга банка предложи по-атрактивна лихва или мога да погася кредита си предварително?

Без затруднения можете да се възползвате от по-добрите предложения на пазара, като погасите кредита си с кредит от друга банка или със собствени средства. За това няма да дължите такси или комисиони. Наша цел е не само да Ви помогнем в покупката на Вашето жилище, но и да Ви дадем свободата да се чувствате удобно с решението, което сте взели.

Какво мога да направя, ако загубя работата си или имам временни финансови затруднения?

Ако досега сте правили вноските си редовно, няма никакъв проблем да ги отложите за известно време или да внасяте само лихвата по кредита. Точно за това служи гратисният период до 12 месеца, който можете да ползвате на всеки 5 години от отпускането на кредита. Така можете да се справите със ситуацията, без да се притеснявате за своя кредит.

Ако получавам допълнителен доход извън този, на който се осигурявам, имам ли право на преференции по този кредит?

Да, в този случай, ако погасявате редовно всички свои задължения към банката, Fibank Ви дава възможност да си закупите опция за Cashback, с която ще Ви възстановим част от лихвата в размер на 1% на годишна база върху остатъка на кредита.

Какво ще се случи с моето жилище в случай на наводнение или земетресение?

За да сме сигурни, че ще се чувствате удобно в новото си жилище, ние поемаме разходите по застраховката на ипотекирания имот. По този начин няма нужда да се притеснявате за неочаквани разходи в такива случаи– те са покрити от застраховката.

„Свободният ипотечен кредит” бе замислен с идеята да направи по-лесно закупуването на имот. Преди всичко днес цените на недвижимите имоти са много ниски и моментът е удачен да инвестирате в закупуването на ново жилище.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Явно правилно съм разбрала - продуктът вече е съвсем различен. Само името е запазено. Благодаря, за уточнението!

    Предвиждате ли да предложите кредити с по-дълъг срок на фиксираната лихва? Алфа Банк са пуснали нещо много сходно на вашия стар Свободен кредит. Наричат го кредит Перфекто и позволява фиксиране на лихвата за срок до 10 години. Това е много удобно за клиентите, които не искат да поемат лихвен риск. Мисля, че много ваши клиенти биха се зарадвали на подобен продукт.

    Благодаря и успех!

  2. Здравейте, Красимир! Да, Свободен ипотечен кредит се предлага при нови условия. Пуснахме нова публикация в блога за него днес. Насреща сме, ако можем да помогнем с нещо. Поздрави!

  3. Здравейте,
    Посоченият от вас линк отразява точно коментарите на Антоанета.
    Това означава ли, че този кредит вече не се предлага със същите условия?

  4. Здравейте, Антоанета! Актуалните условия по Свободен ипотечен кредит можете да видите в нашия уебсайт. На Ваше разположение сме, ако имате въпроси или нужда от повече информация. С уважение, Екипът на Fibank

  5. Здравейте,

    Правилно ли разбирам, че този кредит с тези услувия вече не се предлага от банката? на сайта ви виждам ипотечен кредит с идентично име, но условията не са същите (лихвата не е фиксирана за 7 години, а само за 3; имуществената застраховка е за сметка на кредитополучателя, рефинансирането изисква такса и т.н.).

    Благодаря ви за отговора.
    Антоанета

  6. Здравейте, Цеата. Срокът на томболата не бе удължаван. За наградата участваха всички, кандидатствали за кредит между 1 септември и 31 декември 2011 и усвоили кредита до 31 януари 2012 г. Изтеглихме томболата по предварително обявените правила на промоцията и спечелилият получи наградата. Наша практика е да обявяваме имената на спечелилите в промоции единствено с тяхното знание и след тяхното разрешение. Поздрави!

  7. В началото на годината усвоих кредит и трябваше да има томбола за всички усвоили кредити до определена дата, която вие удължихте в последствие. Та питането ми е какво стана с томболата? Кой спечели парите за ремонт? Къде изнесохте информация?
    Благодаря!

  8. Здравейте, може и предложението да е най-доброто и почтено на пазара, но цените на имотите в никакъв случай не са ниски. При спад от порядъка на поне 50% от сегашните им равнища, може би ще се достигнат справедливите стойности. Средния българин не може да си позволи да плаща за наем или ипотека повече от 250 лева месечно, при това живеейки по този начин в постоянен риск и без възможност за възпроизводство

Коментирай