Обратна връзка

Вашите мнения, препоръки и въпроси освен в блога на ПИБ може да отправите и на следния e-mail адрес:

Връзки с обществеността: pr@fibank.bg

По-подробна информация за връзка с нас – в страницата за нашите клонове в София и цялата страна.

Новият телефонен номер, на който можете да звъните от цялата страна всеки работен ден от 9.00 до 17.45 ч., е:
0800 11 011

За информация и кандидатстване за кредитни карти VISA, MasterCards и Diners Club, както и по всякакви въпроси, свързани с дебитните и кредитни карти на Първа инвестиционна банка, можете да ни звъните денонощно от цялата страна на телефон:

0800 11 0 11
* Тези телефонни номера могат да се избират само от стационарни телефони на територията на България, но не и от мобилни телефони.

Вашите коментари

 • Максим
  01.08.2016 @ 15:51

  Здравейте,
  Бих искал да знам какви са тези продукти, които предлагате, като “Digital Me” и “Digital Me+”, защото никъде не можах да ги намеря в сайта ви за повече подробности за тях.

  • Custumer Support
   03.08.2016 @ 14:27

   Здравейте, Максим,
   можете да намерите информация за посочените пакети тук.

   Поздрави,
   Екипът на Fibank

 • Иван Горинов
  05.08.2016 @ 13:18

  Здравейте, искам да ви обърна внимание върху едно недоглеждане във Виртуалния клон. Вчера се случи така, че подписването на нареждане за важно плащане клавиатурата ми е била включена на кирилица и съответно въведох грешен пин за моя УЕП. На всеки може да се случи. не е някакъв особен случай. Да, но софтуера на Виртуалния клон вместо да даде някакво адекватно съобщение за грешка (например “Грешен ПИН”, “Неуспешно подписване”, или нещо подобно), изкара някакво съобщение без никаква връзка с проблема. Съобщението беше много дълго и насочваше към проблем с root сертификатите на банката и/или доставчика на УЕП и даваше подробни указания как през менюто на браузъра да оправя нещата, включително и с преинсталиране на веригата сертификати. Подведен от това съобщение извърших тези действия и отново не можах да подпиша нареждането. Пробвах още веднъж – и ето ти ги 3 грешни въвеждания на ПИН и смарткартата с УЕП беше блокирана. От това произлязоха цял куп неприятности, добре че успях навреме да открия AIN кода на смарткартата и да успея да разблокирам ПИН-а преди да изпадна в просрочие на плащането. Обръщам внимание, че този проблем се проявява при въвеждане на грешен ПИН при подписване, а не при първоначално логване във Виртуалния клон. Предлагам да си оправите софтуера да дава адекватно съобщение за грешка в такива случаи.

  • Custumer Support
   05.08.2016 @ 14:18

   Здравейте, г-н Горинов.
   Благодарим Ви за подробната обратна връзка.
   Валидацията на ПИН кода на КЕП не се прави от софтуера на Виртуалния банков клон, а от софтуера на издателя на подписа.
   Във Виртуалния клон в екрана “Чакащи подпис” има линк с указания как да бъде настроен подписа.

   Успешен ден! 🙂
   Поздрави,
   Екипът на Fibank

 • Иван Горинов
  05.08.2016 @ 22:45

  Мисля, че не ме разбирате. Ясно ми е, че валидацията се прави от издателя на подписа. Въпросът е, че след това, при неуспешна валидация Вашият сайт изкарва странното съобщение. Абсолютно съм сигурен в това, защото съобщението даваше инструкции как да инсталирам удостоверителната верига на ПИБ. Предложението ми е това съобщение да е адекватно на случая, например съобщението да бъде нещо от сорта “Неуспешна валидация”, “Неуспешно подписване”, “Грешка в подписването”, или друга подбна, а не да ми разказва истории за проблеми с удостоверителните вериги на ПИБ. И, благодаря, но нямам нужда от помощ в настройване на подписа. Клиент съм на Виртуалния клон от както съществува. Знам как се работи с подписи и не съм имал проблеми. Става въпрос за случайно въвеждане на грешен ПИН, което може да се случи на всеки.

  • Custumer Support
   08.08.2016 @ 13:56

   Г-н Горинов, благодарим Ви за подробната обратна връзка и препоръката.
   Ще я разгледаме, когато правим следващи промени в системата.

   Поздрави,
   Екипът на Fibank

 • Константин
  09.08.2016 @ 16:47

  Здравейте,

  Моля да ми обясните защо плащанията извън България с кредитна и дебитна карта на Fibank вече се таксуват? Вашите конкуренти нямат такава такса и вече сериозно се замислям да си прехвърля всичко към друга банка…

  • Custumer Support
   09.08.2016 @ 16:52

   Здравейте, Константин,
   с въведените промени в Тарифата на Банката, считано от 4 ноември 2015 г., е въведена такса от 0.25% от сумата на трансакцията за плащане на стоки и услуги при търговци в чужбина.
   Можете да се запознаете с актуалните такси и комисиони в Тарифата на Банката.

   Поздрави,
   Екипът на Fibank

 • Константин
  09.08.2016 @ 17:00

  Здравейте Custumer Support,

  Аз съм наясно, че е въведена такса и го разбрах по доста неприятен начин – след като ми бе удържана. Въпросът ми е каква е причината да се въведе такава такса след като дълги години я нямаше и след като вече си плащам (1) такса за поддържане на сметка и (2) такса за картата. Вече ми е ясно, че не си правите труда да уведомявате клиентите си по пощата (email) или с смс за множеството нови такси които въвеждате…

 • КРАСИМИР
  11.08.2016 @ 10:29

  Съжалявам,че трябва да го чуете но новата ви версия на my fibank е много ПО-ЛОША от предишната.Няма как да ме убедите че е иначе след като без да съм дал оторизация и обновяване системата автоматично плаща и фактури които не са в падеж и аз не желая към днешна дата да платя.
  ПРОСТО ТРЯБВА ДА ВКАРАТЕ ОПЦИЯ ЗА ИЗБОР НА ФАКТУРИ ЗА ПЛАЩАНЕ В ПЛАЩАНЕ НА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ.

 • Ивайло Димитров
  22.08.2016 @ 9:43

  Здравейте, клиент съм на банката от няколко години, като през цялото време ви давам за пример за адекватно и добро обслужване. Като “лоялен” клиент, от ваш офис ми предложиха кредитна карта. Приех и съответно използвам такава от 3 месеца. Няма да коментирам, че се наложи да изчакам близо 30-40 мин., докато вашият служител успее да се свърже с картов отдел, докато ми я активира, защото някой е заключил документите ми в системата.
  Днес, три месеца по-късно, виждам, че по картата ми има в последните дни има две тегления по 1 лв. за издаване на хартиено извлечение. Нещото, което ме вбеси е, че никой не си направи труда да ми обясни при получаването картата, че съм “заявил” тази услуга. Да не говорим, че нито едно хартиено извлечение не съм получил до момента. А още по-интересно е, че двете системни плащания за т.нар. услуга се случват три месеца по-късно.
  От кол центъра ви ми обясниха, че трябва да посетя банков клон, за да се откажа от нещо, което не съм заявил.
  Усещането ми е, че започвате да си играете с клиентите си за дребни суми. Сериозно се замислям дали да продължа да работя с вас!

  Поздрави,
  И. Димитров

 • Ваня Йосифова
  26.08.2016 @ 13:16

  Здравейте,
  въпроса/проблема е описан от мен в блога на Дайнърс Клуб,защото имах проблем с картата на Дайнърс.Предвид обстоятелствата,че бях обслужена от Кол центъра на ПИБ,си позволявам да постна втория ми коментар,относно действията на Ваша служителка,които съм пуснала и там.Идеята е ПИБ/не само в частност Дайнърс/да са запознати.

  “Здравейте отново, проблема/въпроса е разрешен за 10 мин.благодарение на г-жа/ца Надежда Петрова от Дайнърс клуб,бул.България Уважаеми господа от Кол център на ПИБ, когато сте на работа,не отговаряйте като роботизирани,за тази цел има записващи устройства.Отсреща са хора/Ваши клиенти/,които точно в този момент имат нужда от Вашето съдействие. Не утре или по-късно.Ако Вие не сте в състояние или нямате настроение да си вършите работата,просто напуснете,явно не сте за тази длъжност.Със сигурност и аз съм допринесла за това отношение,но нищо не оправдава Вашето бездушие и пълна апатия към работата,за която Ви се плаща. Уважаеми господа, отново искренни и сърдечни благодарности на Надежда Петрова,благодарение на нейното поведение и отношение, ПИБ не загуби доверие от един дългогодишен клиент на банката.”

  Можете да проследите историята/телефонни разговори,посещение до офис,както и писменна кореспонденция/ и да вземете конкретни мерки срещу бездушието на момиетата от Кол център,които бяха дежуни на 25.08.2016г.
  Проблем,който можеше да бъде разрешен само за 5 мин,при желание за работа .

  Поздрави

 • Ваня Йосифова
  29.08.2016 @ 11:19

  Здравейте,

  колко време е необходимо за преглед на коментар?
  На 26.08.2016г. в 13.16 ч. съм писала и до този момент няма отговор от страна на ПИБ.

  • Custumer Support
   29.08.2016 @ 15:38

   Здравейте, г-жо Йосифова,
   Още след срещата Ви със служител на Дайнърс клуб Българя и в следствие на Вашата обратна връзка, са направени всички необходими проверки и са взети конкретни мерки.

   С уважение,
   Екипът на Fibank

 • Ирена Ангелова-Йорданова
  23.09.2016 @ 16:36

  Здравейте,
  почуствах се много огорчена от обслужването във ваш клон намиращ се в близост до пазара на Крана поляна в София.Имах изпратена сума по Money gram.Посетих този клон”Красна поляна” на 21.09.2016г.Снимаха ми личната карта без да ме уведомят,че това е задължително условие.По лична карта съм Ирена с фамилия Ангелова-Йорданова.В превода бе упомената едната ми фамилия Ангелова и ми бе отказано изплащането на сумата при верен код,точна сума на изпращане и точно име на изпращача.Знаете,че по документи мога да използвам двете фамилии или едната от двете по мое желание.Така се наложи да посетя друга банка,в която ми бе обърнато нужното внимание и уважение.За съжаление това разкарване до друга банка ми отне много време.
  Питам се за вас на първо място не е ли отношението към клиента?Без нас клиентите няма да ви има.Имах желание да стана ваш клиент,но вие ме разочаровахте.

  • Custumer Support
   26.09.2016 @ 10:02

   Здравейте, г-жо Йорданова,
   благодарим Ви за изчерпателнаtа обратна връзка и се извиняваме за създаденото неудобство.
   Ще проверим описаната от Вас ситуация.

   Желаем Ви успешна седмица!
   Поздрави,
   Екипът на Fibank