Плащай бързо с дигитална карта

С дигиталната карта парите ти са винаги са с теб – дори да забравиш твоята дебитна или кредитна карта, можеш да платиш с твоя телефон.

Дигиталната карта е вид банкова карта, с която можете да правите плащания чрез мобилен телефон, без физически да ползвате познатата ви пластика. Плащането с дигиталната карта е бързо – само с доближаване на телефона до ПОС терминал за безконтактни плащания.

Тя се издава като допълнителна карта към вече съществуваща сметка с дебитна или кредитна карта от Fibank. Към всяка ваша карта от Fibank можете да издадете по една дигитална карта. Лимитите за плащане с дигиталните карти са стандартниза новоиздадена банкова карта от Fibank, и при необходимост можете да ги промените в удобен за Вас клон на банката.

Дигитална карта можете да заявите директно от мобилния телефон, чрез мобилното приложение Мy Fibank.За да заявите своята дигитална карта, е необходимо да сте клиент на Fibank с активно банкиране в мобилното приложение My Fibank и регистрирано мобилно устройство. (Мобилното устройство трябва да бъде регистрирано по един от следните начини: през мобилното приложение Му Fibank от меню “Авторизация устройства” чрез Вашето Token устройство от Fibank; онлайн през Моята Fibank от меню “Настройки” – “Мобилно приложение Му Fibank” чрез Вашия КЕП (Квалифициран електронен подпис) или Token устройство от Fibank;  в клон на банката.) Към сметката, към която желаете да заявите дигитална карта е необходимо да имате активна банкова карта; мобилният ви телефон да поддържа NFC; да е с лицензирана операционна система Android не по-малка от версия от 4.4; да фигурира в списъка с одобрени и сертифицирани апарати от MasterCard, поддържащи HCE елемент (Host card emulation).

Дигиталната карта е cloud базирана услуга. Това ще рече, че данните не се съхраняват на физически носител, което гарантира максимална сигурност на информацията.

Процес на заявка на дигитална карта

Как да плащам с дигитална карта?

 1. Преди плащане стартирайте мобилното приложение на Fibank;
 2. Информирайте касиера в магазина, че желаете да платите безконтактно;
 3. Натиснете бързия бутон „Плащане” и доближете телефона до безконтактния ПОС терминал;
 4. Изчакайте на екрана на телефона Ви да се изпише текст „Трансакцията е предадена успешно на ПОС терминала”;
 5. Отдръпнете телефона си от ПОС терминала.

Когато сумата на покупката Ви е до одобрените от международната картова организация лимити за съответната страна, плащането се осъществява без да въвеждате ПИН код. Всяко безконтактно плащане над тези лимити става с въвеждане на ПИН код.

ПИН кода на дигиталната карта можете да получите, след вход с потребителско име и парола в Мобилното приложение My Fibank.

С дигитална дебитна или кредитна карта MasterCard от Fibank можете да плащате навсякъде в България и света на ПОС терминални устройства, приемащи безконтактни плащания.

 

Споделете с приятели

 • във Facebook
 • в Twitter
 • в Google+
 • в LinkedIn
 • в Pinterest

Коментарите по темата

 • Тодор Тодоров
  15.09.2017 @ 16:01

  Здравейте,
  Използвам от доста време дигитална карта.
  Може ли да обясните защо мога да извадя дебитна карта на член от семейството, който не може да бъде титуляр на сметка /няма 18 години/. На пластиката пише неговото име и може да я използва навсякъде. Каква е логиката той да не може да използва услугата дигитална карта?

  • admin
   15.09.2017 @ 16:42

   Здравейте! За да бъде издадена дигитална карта, клиентът трябва да изпълни следните условия:
   – Да е клиент на Банката.
   – Да е титуляр на сметка в Банката.
   – Да е регистриран за активни операции в мобилното приложение на Fibank налично в Google Play.
   – Да притежава мобилен телефон с операционна система Android не по-стара от 4.4. и поддържаща функциите NFC и HCE.

   Дигитална карта не може да бъде издадена на непълнолетно лице, защото то няма как да бъде титуляр на сметка в Банката, както и да се възползва от пълните функции на Интернет клона и неговите прилежащи приложения.
   Това е описано в Общите Условия на услугата “Дигитална карта”, публикувани на сайта https://fibank.bg/

 • Тодоров
  15.09.2017 @ 18:03

  Вече изглежда логично. Ще издам карта на родителите си.
  Благодаря за отговора.