„Safari can’t open the page” и Виртуалният клон на Fibank

„Safari can’t open the page” и Виртуалният клон на Fibank

Ако банкирате през Safari под OS X, е възможно да сте се сблъсквали със следния проблем – въвеждате адреса на Виртуалния ни клон в Safari, но Ви излиза съобщение, че страницата не може да бъде заредена.

Грешката гласи:

Safari can’t open the page https://e-fibank.bg/EBank. The error is: “The server “e-fibank.bg” did not accept the certificate.” (NSURLErrorDomain:-1205)

Грешката гласи: „Safari can’t open the page https://e-fibank.bg/EBank. The error is: “The server “e-fibank.bg” did not accept the certificate.” (NSURLErrorDomain:-1205)"

Причината за това съобщение е в инсталираните на Вашия Mac сертификати. Тях можете да разгледате в Applications -> Utilities -> Keychain Access.

Причината за това съобщение е в инсталираните на Вашия Mac сертификати.

В Keychain Access отворете “My Certificates” и разгледайте инсталираните сертификати. Вижте дали има такива, които не използвате или са с изтекъл срок, и ги изтрийте.

В Keychain Access отворете “My Certificates” и разгледайте инсталираните сертификати. Вижте дали има такива, които не използвате или са с изтекъл срок, и ги изтрийте.

След това опитайте отново да влезете в https://e-fibank.bg през Safari. Вече не би трябвало да виждате грешката и да можете спокойно да банкирате и през този браузър. Ако се притеснявате да изтривате сертификатите си, решение е да използвате и друг браузър под Mac – например Chrome или Firefox. Винаги можете да разчитате на съдействието на нашите специалисти от Виртуалния клон на банката на тел. 0700 12 777.

След това опитайте отново да влезете в https://e-fibank.bg през Safari. Вече не би трябвало да виждате грешката и да можете спокойно да банкирате и през този браузър.

Споделете с приятели

 • във Facebook
 • в Twitter
 • в Google+
 • в LinkedIn
 • в Pinterest

Коментарите по темата

 • Стоян
  12.03.2013 @ 19:37

  Изключително полезна статия.

 • Николай
  15.01.2014 @ 13:43

  Браво за съветите! Полезни са!

 • Емилиан
  20.11.2014 @ 23:12

  Благодаря

 • Любомир
  01.12.2014 @ 22:45

  Да, но не.С os x 10.10.1 не се получава, или по-точно казано единственият сертификат който се намира на посоченото място ми е от и за epay.И да, ако го изтрия мога да си ползвам банкирането, но за сметка на това пък няма как да се логна в epay.bg без съответният сертификат.

 • Георги
  03.12.2014 @ 18:57

  При мен също не се получава с OS X 10.10.1 и Safari 8.0. Единствения сертификат, който съм оставил също е на epay.bg, което ме навежда на мисълта че може би в него е проблема.

  • Customer Support
   04.12.2014 @ 11:34

   Здравейте,
   Safari се опитва да използва сертификат, който е неподходящ за работа със сайта ни за електронно банкиране (www.e-fibank.bg).
   Препоръчваме Ви да проверите в настройките на Вашия браузър дали сертификатът на epay не е настроен като сертификат по подразбиране.
   Важно е да отбележим, че при влизане в нашия сайт не трябва да избирате сертификата на epay, за да не се получава посочената грешка.

   Поздрави,
   Екипът на Fibank

 • Петко
  15.01.2015 @ 17:42

  Здравейте,

  Моят проблем е – с последни версии на OS X Yosemite и Safari съм, сертификатите (по посоченият в статията начин) са изтрити от Keychain, но ми дава грешка след логване
  HTTP Status 412 –

  type Status report

  message

  description A specified precondition has failed for this request.

  Apache Tomcat/7.0.37

  и съответно системата става неизползваема под Safari? Бихте ли предоставили някакво решение?

  Благодаря предварително.

  • Custumer Support
   16.01.2015 @ 9:05

   Здравейте,
   необходимо е да изчистите кеш паметта на браузъра Ви и при следващия изход да използвате бутона “Изход”, а не директно да затваряте браузъра.

   Поздрави,
   Екипът на Fibank