„Safari can’t open the page” и Виртуалният клон на Fibank

Ако банкирате през Safari под OS X, е възможно да сте се сблъсквали със следния проблем – въвеждате адреса на Виртуалния ни клон в Safari, но Ви излиза съобщение, че страницата не може да бъде заредена.

Грешката гласи:

Safari can’t open the page https://e-fibank.bg/EBank. The error is: “The server “e-fibank.bg” did not accept the certificate.” (NSURLErrorDomain:-1205)

Грешката гласи: „Safari can’t open the page https://e-fibank.bg/EBank. The error is: “The server “e-fibank.bg” did not accept the certificate.” (NSURLErrorDomain:-1205)"

Причината за това съобщение е в инсталираните на Вашия Mac сертификати. Тях можете да разгледате в Applications -> Utilities -> Keychain Access.

 

Причината за това съобщение е в инсталираните на Вашия Mac сертификати.

 

В Keychain Access отворете “My Certificates” и разгледайте инсталираните сертификати. Вижте дали има такива, които не използвате или са с изтекъл срок, и ги изтрийте.

В Keychain Access отворете “My Certificates” и разгледайте инсталираните сертификати. Вижте дали има такива, които не използвате или са с изтекъл срок, и ги изтрийте.

След това опитайте отново да влезете в https://e-fibank.bg през Safari. Вече не би трябвало да виждате грешката и да можете спокойно да банкирате и през този браузър. Ако се притеснявате да изтривате сертификатите си, решение е да използвате и друг браузър под Mac - например Chrome или Firefox. Винаги можете да разчитате на съдействието на нашите специалисти от Виртуалния клон на банката на тел. 0700 12 777.

След това опитайте отново да влезете в https://e-fibank.bg през Safari. Вече не би трябвало да виждате грешката и да можете спокойно да банкирате и през този браузър.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Здравейте,

    Моят проблем е - с последни версии на OS X Yosemite и Safari съм, сертификатите (по посоченият в статията начин) са изтрити от Keychain, но ми дава грешка след логване
    HTTP Status 412 -

    type Status report

    message

    description A specified precondition has failed for this request.

    Apache Tomcat/7.0.37

    и съответно системата става неизползваема под Safari? Бихте ли предоставили някакво решение?

    Благодаря предварително.

    1. Здравейте, необходимо е да изчистите кеш паметта на браузъра Ви и при следващия изход да използвате бутона "Изход", а не директно да затваряте браузъра. Поздрави, Екипът на Fibank

  2. При мен също не се получава с OS X 10.10.1 и Safari 8.0. Единствения сертификат, който съм оставил също е на epay.bg, което ме навежда на мисълта че може би в него е проблема.

    1. Здравейте, Safari се опитва да използва сертификат, който е неподходящ за работа със сайта ни за електронно банкиране (www.e-fibank.bg). Препоръчваме Ви да проверите в настройките на Вашия браузър дали сертификатът на epay не е настроен като сертификат по подразбиране. Важно е да отбележим, че при влизане в нашия сайт не трябва да избирате сертификата на epay, за да не се получава посочената грешка. Поздрави, Екипът на Fibank

  3. Да, но не.С os x 10.10.1 не се получава, или по-точно казано единственият сертификат който се намира на посоченото място ми е от и за epay.И да, ако го изтрия мога да си ползвам банкирането, но за сметка на това пък няма как да се логна в epay.bg без съответният сертификат.

  4. Благодаря

  5. Браво за съветите! Полезни са!

  6. Изключително полезна статия.

Коментирай