Token идентификация за Виртуалния клон

От 1.06.2010 започнахме предлагане на нов метод за идентификация във Виртуалния банков клон на ПИБ. Новото ни предложение е Token устройство, посредством което можете да банкирате виртуално, освен познатите досега методи за достъп, а именно Универсален електронен подпис (УЕП) или сертификат по индивидуална политика на ПИБ.

Token е електронен апарат, който генерира случайни пароли за достъп, всеки път когато искате да влезете в системата на интернет клона ни. С него можете активно да извършвате всички операции, без да е необходимо да закупувате и инсталирате сертификат или УЕП. Не е нужно да го свързвате към компютъра, с който ще оперирате или пък да инсталирате допълнителен софтуер. Също така, не е нужно да оправяте настройките на браузърите и ще можете да ползвате най-удобния за вас браузър, с изключение на тези, които поддържат само мобилната версия на Виртуалния клон. Устройството е компактно, удобно за употреба и пренасяне.

Token

Ако вече ползвате сертификат за достъп, това не ви пречи да ползвате и Token; по този начин се подобрява сигурността на системата. Новият метод дава двойна защита – ПИН код на устройството в комбинация със случайно генерирана парола и потребителското ви име за вход в интернет клона подобряват сигурността значително. Token-а ви осигурява мобилност и единен стандарт за позлване – можете да банкирате от всяка точка на света, без никакви допълнителни настройки.

За да се сдобиете с най-актуалното ни предложение е нужно да посетите някой от нашите офиси в цялата ни страна. Това удобство ще ви струва 40 лева, еднократно, а отговори на въпроси от всякакъв характер ще получите в блога ни, лично от директора на Виртуалния клон, Десислава Иванова.

Споделете с приятели

 • във Facebook
 • в Twitter
 • в Google+
 • в LinkedIn
 • в Pinterest

Коментарите по темата

 • Антон
  04.06.2010 @ 18:20

  Поздравления за нововъведението! Винаги сте били банката която е поне с една крачка пред останалите и продължавате да бъдете!

  С нетърпение ще отида да си взема още утре… Клоновете които работят в събота дали ще го имат налично или трябва да се поръча и след това вземе?

 • 07.06.2010 @ 13:40

  @ Антон
  Можете да закупите устройството във всички наши клонове, без значение от работното им време.

  Поздрави,
  Екип на ПИБ

 • 13.07.2010 @ 0:05

  А какъв е шансът клиентите ви от чужбина да се сдобият с подобно устройство?

 • 13.07.2010 @ 9:36

  Здравейте, Деница!

  Процесът на кандидатстване за това устройство изисква физическото Ви присъствие в някой от нашите клонове. След това спокойно можете да го използвате и в чужбина.

  Поздрави,
  Екипът на ПИБ

 • Калин Василев
  16.09.2010 @ 11:32

  Здравейте,

  Интересувам се алгоритъмът по който се генерира временната парола от токена дали е уникален за всеки токен?

  Или иначе казано, ако алгоритъма на един токен бъде разбит, това значи ли че всички токени са разбити?

 • Владислав
  19.09.2012 @ 21:08

  Защо не оставихте и софтуерните сертификати паралелно с токените? На мен лично токена ми се струва доста по-неудобен от такава гледна точка че може да бъде загубен, откраднат или по някакъв начин физически унищожен – изпран например – което значи че губя достъп до банкирането. А ако съм извън страната и го изгубя (независимо как), а ми се налага да банкирам какво правим? Не мога да го нося в джоба си, защото ако случайно го натисна няколко пъти ще го блокирам и пак се поставям в неудобна ситуация.

  От друга страна софтуерния сертификат може да бъде направен достъпен през интернет от всяка точка на света и в същото време защитен много добре чрез последователно криптиране.

 • Спасова
  09.02.2016 @ 23:05

  До сега ползвах електронен подпис, сега си взех и токън устройство и затова влезнах да чета какво пише в блога, но защо не е отговорено на някои въпроси, които и мен ме интересуват?

  • Customer Support
   10.02.2016 @ 11:08

   Здравейте, г-жо Спасова,
   бихте ли пояснили какво точно Ви интересува, за да можем да Ви бъдем максимално полезни?:)

   Поздрави,
   Екипът на Fibank