„Дървото на живота” – ексклузивно от Fibank

*материалът е подготвен съвместно с д.ист.н. Иля Прокопов – главен специалист в Дирекция “Злато и нумизматика”, Fibank

Серията „Дървото на живота” включва две кюлчета-медальони: сребърно и златно. Върху всяко от тях са гравирани седем думи: любов, здраве, пари, разум, щастие, успех и късмет.

tree of life_2

Златно кюлче-медальон „Дървото на живота” 8 г с проба 999.9/1000 Сребърно кюлче-медальон „Дървото на живота” ½ тройунция (15.55 г) с проба 999/1000

Най-новите продукти в богатата палитра от Злато и нумизматика на Първа инвестиционна банка са два уникални продукта – златно и сребърно кюлче от серията „Дървото на живота”.

Кюлчетата-медальони са изработени по поръчка и идеен проект на Fibank, съвместно с дизайнерския екип на швейцарската рафинерия ПАМП, и се разпространяват ексклузивно в офисите на Банката. Създадени са в отговор на голямото клиентско търсене на продукти за юбилеи и подаръци за мъже.

Дървото на живота е основен символ в редица култури от древността до наши дни. Известни са множество иконографски модели за неговото изобразяване.

Дървото на живота е свързано с космогоничните представи за света и вселената, като отъждествява връзката между небето и земята. Чрез него хората предават своите желания и послания към небесните сили. Дървото е символ на живота, на растеж, плодородие, могъщество, дълголетие, щедрост и висша защита.

Всеки медальон има отвор за окачване, представен е в луксозна кутия и е придружен от верижка от сурова черна пресукана коприна в торбичка от органза и подробен сертификат за автентичност.

Life Tree Syracuse2015 306

„Дървото на живота” в парка на Археологическия музей в Сиракуза, Сицилия

Споделете с приятели

  • във Facebook
  • в Twitter
  • в Google+
  • в LinkedIn
  • в Pinterest

Очакваме първия коментар :)