Вече имаме мобилно приложение – Fibank за iPhone, iPod touch, iPad

Fibank за iPhone, iPod touch и iPadНе ни е чужд изразът „There is an app for that”. Смартфоните бързо заеха важно място в личния и професионалния ни живот. Те вече не само ни свързват със света, но ни улесняват и в много ежедневни ситуации – от проверката на времето до нареждането на превод, докато сме седнали в таксито или четем вестник в кафенето.

Всъщност нашият Виртуален клон отдавна може да се използва от всякакви устройства – можете да банкирате от личния си компютър, от таблета си или от смартфона си навсякъде и във всеки час на денонощието. Време беше обаче да направим банкирането от мобилни устройства още по-естествено. Започнахме с мобилната операционна система на Apple, iOS, която има най-голям дял в мобилните посещения на нашите сайтове и електронни услуги.

Какво може Fibank за iOS? Когато сме в движение и си помислим за своята банка, обичайните най-честите причини са три – търсим клон, търсим банкомат или искаме да видим в какво състояние са сметките ни. Приложението ни е изградено около тази концепция. То ще Ви локализира и ще Ви покаже кои са най-близките клонове на Fibank с работно време, точен адрес и телефон за контакт. Имате нужда от пари в брой? Възможно е най-близкият банкомат на Fibank да е само на няколко метра от Вас – вижте в приложението.

fibankiphone1-1Много полезни по всяка вероятност ще са Ви справките. Чрез приложението можете в реално време да проверите каква е наличността по Вашите сметки. Искате да видите къде сте плащали последно с кредитната си карта? Няма проблеми – справката ще отнеме секунда и ще видите каква е сумата на плащането и къде е направено.

Интегрирали сме и поток от новини от нашия сайт и блог. В приложението можете да следите актуалните ни предложения, както и полезна информация за начините, по които можете да използвате нашите продукти и услуги.

За да се възползвате от пълната функционалност на Fibank за iOS, е достатъчно да сте клиент на банката и да имате издадена дебитна или кредитна карта от Fibank. Така през приложението можете да се регистрирате за „Моята Fibank”. Впоследствие можете да използвате потребителското си име и парола и за вход в десктоп версията на системата „Моята Fibank”, достъпна на https://my.fibank.bg. А ако вече имате регистрация за “Моята Fibank”, можете да използвате нея за вход в приложението.

Fibank за iOS е достъпно за сваляне в iTunes и имаме големи планове за развитието му.

Споделете с приятели

 • във Facebook
 • в Twitter
 • в Google+
 • в LinkedIn
 • в Pinterest

Коментарите по темата

 • Plamen
  11.04.2013 @ 9:40

  На кой му е нужно това!

 • Георги Христов
  11.04.2013 @ 9:47

  Пламен, на мен ми е нужно. Използвам го вече от няколко дни и е страшно удобно. Вадиш телефона и проверяваш. Време беше и браво Fibank!

 • Владислав Алексиев
  11.04.2013 @ 10:10

  Не мога да повярвам, че iOS има най-голям дял в мобилните посещения на Вашите сайтове и електронни услуги. При доминацията на Android на пазара. Особено като знам, че 80% от притежателите на iOS устройства само се гъзареят с тях без да ги ползват пълноценно. А, може би Google Local върши добра работа и не се налага използването на Вашите сайтове и електронни услуги. За арр вариант на „Моята Fibank” за Android си мечтая отдавна.

 • Божидар Марков
  11.04.2013 @ 10:40

  Хайде сега и за Windows Phone 8 🙂

 • 11.04.2013 @ 10:48

  Добра идея, грешна платформа. Вместо да се мъчите да правите приложения просто трябваше да си оптимизирате сайта за мобилни устройства 🙂

  • 11.04.2013 @ 11:01

   Г-н Кодинов, fibank.bg е с responsive дизайн и се вижда чудесно и на смартфони, и на таблети, а e-fibank.bg има мобилна версия. Единствено “Моята Fibank” все още има само десктоп версия 🙂

 • Димитър Тодоров
  11.04.2013 @ 10:53

  скоро се надявам да пуснете и за Android…

 • Димитър Тодоров
  11.04.2013 @ 11:58

  напротив дори Моята Fibank има мобилна версия, даже съм плащал сметки през телефона оттам, въпроса е дано скоро да има и апликация за Андроид защото съгласете се че най-много клиенти използват точно тази мобилна платформа.

 • Христо Божков
  11.04.2013 @ 18:13

  Използвам Андроид телефон, а явно нямате планове за пускане на версия за тази най-разпространена мобилна платформа.
  Наистина e-fibank.bg е достъпна през мобилен телефон, но само за хора използващи тоукън устройства, а аз имам цифров сертификат. Реалността за мен е че не мога да използвам услугите на банката през телефона си. Което е огромен недостатък за мен, може да проверите колко години ползвам сертификат при вас и колко често ползвам онлайн банкиране.
  Което ме принуждава за да съм мобилен да се замислям все повече дали да не почна да ползвам услугите и на друга банка (мога да ви кажа коя БГ банка има приложение – вижте просто в гугъл), а удобството на мобилното приложение, ако почна да го ползвам много ще промени виждането ми услугите на коя банка да ползвам.
  Решението е ваше, удобството е мое. Едва ли ще е толкова скъпо за вас да направите приложения и за другите мобилни платформи, пък били те и по разпространени от iPhone.

 • 11.04.2013 @ 23:55

  Сигурен съм, че мобилното приложение ще има и версия за Android. Почакайте малко 🙂

 • 15.04.2013 @ 9:15

  Здравейте, г-н Божков!

  Вече работим по версия на приложението за Android и до няколко месеца ще сме готови. Идеята ни е телефонът да замести Token-а и да използвате Виртуалния клон без помощта на допълнително устройство, както е в момента. Но за това и в подробности на по-късен етап, когато можем да разкажем повече.

  Поздрави! 🙂