За дебитните карти – Visa Electron, Visa Electron payWave, V PAY, Maestro, Maestro PayPass

Нашите клиенти могат да избират между пет основни вида международни дебитни карти. С всяка една от тях притежателите им могат да теглят пари на банкомат и да се разплащат в търговската мрежа. Но освен тези основни възможности картите имат и отличителни характеристики, които им дават преимущество в едно или друго направление.

С Visa Electron освен в търговската мрежа можете да плащате без допълнителни такси и в интернет – да я регистрирате в PayPal например.

С Visa Electron освен в търговската мрежа можете да плащате без допълнителни такси и в интернет – да я регистрирате в PayPal например. Във всички случаи препоръчваме да се регистрирате и за нашата услуга „Моята Fibank”, с която можете да следите всички плащания с картата.

V PAY пък е особено подходяща, ако често теглите средства от банкомат. Тя дава допълнителна сигурност при подобни операции – технологията „Чип и ПИН”. Освен това таксата за теглене на банкомат с нея на друга банка в страната е по-ниска – 0.80 ст., вместо 0.90 ст. за останалите карти.

Дебитната карта Maestro е много удобна за плащания на битови сметки. С нея можете да се регистрирате за нашата услуга „Комунални плащания”, която ще се грижи Вашите месечни сметки за ток, вода, парно, телефон, интернет и др. да са винаги заплатени в срок. С Maestro можете да плащате и в интернет, стига търговецът и сайтът да приемат плащанията с тези карти. Ако на гърба на Вашата карта Maestro няма CVC код, а желаете да я използвате в интернет, заповядайте в клон на банката, за да Ви дадем кода за сигурност на Вашата карта.

Visa Electron payWave и Maestro PayPass са новото поколение дебитни карти.

Същественото им предимство е, че с тях можете да плащате безконтактно, като само ги доближите до ПОС терминал, приемащ безконтактни плащания.

Visa Electron payWave и Maestro PayPass са новото поколение дебитни карти. Те надграждат обичайните възможности на Visa Electron и Maestro. Същественото им предимство е, че с тях можете да плащате безконтактно, като само ги доближите до ПОС терминал, приемащ безконтактни плащания. Броят на търговските обекти, в които можете да плащате бързо с Maestro PayPass, е над 500 и продължава да расте. Всички те поетапно ще започнат да приемат и безконтактните плащания с Visa Electron payWave.

Най-хубавото е, че към една разплащателна сметка можете да си издадете повече от една карта. Така можете да комбинирате например най-сигурната карта V PAY (за теглене на банкомат и плащане в търговската мрежа) с Visa Electron payWave (за плащане в интернет и безконтактни плащания). Или пък Maestro PayPass с V PAY. Или да притежавате от всички карти към една Ваша сметка.

За какво използвате най-често своята карта? А ако Ви предстои да си издадете такава, можете да разчитате на нашата помощ – и тук, и на място в клон на банката.

 

Споделете с приятели

 • във Facebook
 • в Twitter
 • в Google+
 • в LinkedIn
 • в Pinterest

Коментарите по темата

 • 12.09.2012 @ 15:58

  Здравейте, г-н Кордов!

  Заповядайте в най-удобния за Вас клон, за да Ви издадем Visa Electron payWave като допълнителна карта към Вашата сметка. На място ще подадете и искане настоящата Ви карта да не бъде подновявана. Нашата молба е да го направите преди края на септември, за да не Ви начисляваме такса за подновяването на картата. Издаването на Visa Electron payWave към настоящата Ви сметка и закриването на Visa Electron ще изискват общо две посещения на наш клон – едно за издаване на допълнителната карта и подаването на молбата и едно за получаването на Visa Electron payWave три дни по-късно за София и пет дни за останалите населени места в страната.

  Поздрави!

 • Здр. Кордов
  12.09.2012 @ 18:30

  Благодаря за своевременния отговор.
  Но, за запитването ми за myfibank, какво е необходимо. Трябва ли да регистрирам новата карта за всички сметки /едно по едно/, които плащах със старата.
  Поздрави!

 • 13.09.2012 @ 9:33

  Здравейте отново, г-н Кордов!

  Да, пропуснахме да отговорим на този въпрос. Не е необходимо да регистрирате сметките си повторно в “Моята Fibank”. При самото плащане определяте как желаете да платите сметката, тогава избирате с коя карта или с коя сметка, така че не е необходимо да правите нищо повече.

  С уважение,
  екипът на Fibank

 • Ивайло
  25.11.2012 @ 23:27

  Здравейте! Искам да си извадя дебитна карта Visa Electron payWave и ме интересува какви са възможните рискове при нея. Интересува ме конкретно дали ако картата попадне в трето лице, притежаващо да кажем и мои лични данни – книжка или лична карта, дали това лице може да злоупотреби с нея и как? Дали може да изтегли кредит на мое име или да ме натовари по друг начин финансово? Благодаря за отделеното време

 • Сиана Станкова
  23.01.2013 @ 14:00

  Моля, отговорете, за колко дни бих могла да получа дебитна карта от типа Visa, тъй като не разполагам с много време, поради пътуване. Благодаря предварително.

  • 23.01.2013 @ 15:59

   Здравейте, г-жо Станкова!

   Картата Ви ще бъде готова в рамките на 3 работни дни за София и 5 за останалите населени места в страната. Можете да подадете искане и без да посещавате наш клон. В момента реорганизираме онлайн исканията, затова можете да подадете искане за издаване на картата чрез нашия Контакт център на тел. 0800 11 011 за стационарни телефони (безплатен) и *bank (*2265) за мобилни телефони. Препоръчваме Ви и Visa Electron payWave, с която можете да плащате и безконтактно. Повече за модерните банкови карти можете да прочетете пак тук, в нашия блог.

   Поздрави!

 • Стоян
  30.03.2013 @ 22:09

  Здравейте! Възнамерявате ли да предложите срещу определена месечна/годишна абонаментна такса безплатни транзакции по дебитна карта подобно на съществуващите в момента предложения от страна на други банки?

  • 01.04.2013 @ 10:16

   Здравейте, Стоян!

   Плащанията с дебитни карти (с изключение на Maestro) и в момента са без такса. Ще Ви държим в течение обаче, ако приложим подобна възможност на практика. Благодарим Ви за коментара!

 • Атанас
  17.04.2013 @ 15:08

  Здравейте! Искам да попитам каква е таксата за закриване на карта Виза Електрон? Благодаря.

  • 17.04.2013 @ 17:13

   Здравейте, Атанас!

   Не дължите такса за закриване на дебитна карта като физическо лице. Можем ли да помогнем с нещо?

 • Pavel
  05.05.2013 @ 18:14

  какво става като изтече срока на картата виса електрон? Може ли да се удължи?

  • 07.05.2013 @ 12:03

   Здравейте, Павел!

   Малко преди да изтече срокът на валидност на Вашата карта, подновената Ви карта вече Ви очаква в клон на банката. Ако срокът например изтича през май 2013 г., след 20 май 2013 картата вече е готова. Не е необходимо да подавате молба, а единствено да посетите клон на банката, за да си я получите. Ако се свържете с нашия Контакт център на тел. 0800 11 011 (ако ползвате фиксираните услуги на Vivacom) или на *bank (*2265) за мобилни телефони, ще Ви насочим и към клона, в който можете да я получите.

   Поздрави от нашия екип!

 • Нона
  06.08.2013 @ 2:17

  Във всеки клон ли може да бъде издадена и закрита картата?

  • 06.08.2013 @ 8:49

   Здравейте, Нона!
   Да, във всеки един клон на банката. Поздрави!