За онлайн банкирането

В началото на май Първа инвестиционна банка премина към новата банкова информационна система Flex Cube.

Flex Cube е напълно централизирана и интегрирана основна банкова система за банкиране на дребно, корпоративно банкиране и инвестиционно банкиране. Flex Cube е системата с най-големи възможности за допълнително повишаване на качеството й, гъвкавост и приспособимост от всички основни банкови продукти.

С въвеждането на новата система се промени ползваният софтуер от Виртуалния банков клон на ПИБ.

В интернет пространството станахме свидетели на много обсъждания и коментари свързани с интегрирането на Flex Cube.

В блога на Първа инвестиционна банка имате възможността да се обърнете пряко към нашите специалисти. Отворени сме за коментари и препоръки от ваша страна свързани с интернет банкирането на ПИБ и с удоволствие ще изслушаме всяко едно мнение и ще отговорим на всички ваши въпроси.

Споделете с приятели

 • във Facebook
 • в Twitter
 • в Google+
 • в LinkedIn
 • в Pinterest

Коментарите по темата

 • Димитър Василев
  10.05.2012 @ 13:52

  Има ли възможност да се откажа от ненужните ежемесечни извлечение по пощата ?

 • 10.05.2012 @ 15:02

  Здравейте, г-н Василев.

  Разбира се. Единият от вариантите е да се регистрирате за “Моята Fibank”. При регистрацията най-долу слагате отметка на “Потвърждавам, че не желая да получавам извлечения по кредитни карти на хартиен носител”, с което автоматично се отказвате от извлеченията на всички свои кредитни карти. Регистрацията можете да направите и без да посещавате клон на банката, като дадете информация за една своя карта, издадена от Fibank.

  Другата възможност да се откажете от извлеченията е да посетите клон на банката и да подадете на място молба за отказ.

  Надяваме се, че сме успели да помогнем. Поздрави!

 • Andrei
  05.07.2012 @ 23:53

  Здравейте,
  Има ли възможност/опция през онлайн банкирането да се види даден открит депозит (онлайн!) при какви условия/лихва е открит? Тоест да се види договора към него?

  И още един въпрос-съществуващия в момента 2 год. свободен депозит – посочените лихвени проценти за съответните месеци – тези проценти фиксирани ли са за целия период на депозита (т.е може ли изведнъж на 5-я месец лихвите за периодите занапред да се променят?)?

  Благодаря!

 • 06.07.2012 @ 10:53

  Здравейте, Андрей!

  Ако сте открили депозита през Виртуалния клон, отидете в меню “Плащания”, “Наредени документи” и през филтъра изберете приблизително дните, когато сте открили депозита. В справката потърсете операцията “Откриване на сметка” и щракнете върху нея. В прозореца ще видите вида сметка, във Вашия случай депозит, а в долния ляв ъгъл има бутонче “Договор”. В договора ще откриете лихвата и условията по депозита.

  За открити депозити са в сила условията, при които са били открити, т.е. дори и да има промяна по условията на депозита, Вашият вече открит депозит няма да бъде засегнат.

  Поздрави и успешен ден!

 • Andrei
  06.07.2012 @ 13:55

  Благодаря ви много за изчерпателния отговор!
  С пожелания да добавите срещу всеки депозит един прост линк, водещ към договора 😉
  Мисля, че ще улесни всички ваши клиенти!
  Поздрави и успешен ден!

 • Ivaylo
  12.07.2012 @ 7:49

  Здравйте,
  планира ли се добавяне на „3D Сигурност на карти” в e-fibank както и плашане на битови сметки. Наличието на 2 саита my.fibank и e-fibank е доста объркващо. Ако е въпрос на сигурност втория има сертификат или токен.
  Лек ден
  Ивайло

 • Emil
  01.09.2012 @ 9:51

  Понеже съм си забравил паролата или поне ползваните от мен пароли не стават и не мога да вляза в Му Фибанк . но като дам на забравена парола ми иска и клиентски номер който не знам какъв е От къде мога да разбера какъв е моят клиентски номер ?:)

 • 03.09.2012 @ 11:14

  Здравейте!

  Ивайло, към този момент “3D Сигурност на карти” и “Плащания на абонатни сметки” се предлагат единствено в “Моята Fibank”. Разбира се, при каквато и да е промяна в това ще Ви информираме своевременно. Благодарим Ви за коментара!

  Емил, можете да намерите клиентския си номер на някои документи, издавани от банката. Такъв например е платежното нареждане. Ще се радваме да Ви посрещнем и в най-удобния за Вас наш клон – там наш специалист ще Ви предостави Вашия клиентски номер.

  Поздрави и приятен ден!

 • Георги
  10.09.2012 @ 12:04

  Здравейте, Банка моя.

  Имам питанка в темата “ВБК” и тя е следната:
  Защо всеки път когато “вляза”, страницата вдясно е като отрязана и не се виждат всички бутони горе? В чии телевизор е проблема ?

 • 10.09.2012 @ 12:16

  Здравейте, Георги!

  Бихте ли ни изпратили скрийншот на marketing@fibank.bg, за да се ориентираме кои бутони се скриват? И какъв браузър използвате?

  Благодарим!