Димантите са най-концентрираната форма за съхранение на богатството. Търсенето на инвестиционни диаманти - брилянти с кръгла форма и тегло над 0,75 карата, цвят D - H, чистота FL - VS 2 - навлиза в период на възход от 70-те години на миналия век, когато започват големите продажби извън територията на САЩ.

Диамантът е дълготрайна инвестиция - не се влияе от промените в модните тенденции и въздействието им върху вкуса на купувачите. В сравнение с несигурните борсови инвестиции, той не само запазва, но често и увеличава в дългосрочен план цената си.

Диамантът е универсална инвестиция - стабилизира различни инвестиционни портфейли срещу политически рискове и инфлация и може да бъде продаден без загуба в почти всяка точка на света във всяка валута. За разлика от други инвестиционни продукти като златото, например, диамантите не представляват част от валутния резерв на никоя държава. Поради това няма правителство на света, което да упражни натиск върху цените или да постави под контрол свободния пазар на диамантите.

Диамантът е традиционна инвестиция - ценността му е известна на всички народи, запазва техническите си характеристики във времето, лесно преносим е, може да се предава като семейна ценност от поколение на поколение.

Диамантът е бързо ликвидна стока - търсенето на инвестиционни диаманти значително надвишава тяхното предлагане, поради което в кризисни ситуации те могат да бъдат продадени или разменени много бързо за пари, стоки или услуги. Всеки диамант над 0,75 карата е снабден със сертификат, което повишава неговата ликвидност.

Диамантът е красив и стойностен подарък - естетическата му стойност е изключително висока. Инвестиционните диаманти могат да бъдат монтирани в бижу и да бъдат носени без да загубят от стойността си. С подаръци като инвестиционен диамант или бижу с диаманти се отбелязват някои от най-важните събития в човешкия живот: раждане на дете, годеж и сватба. Такива подаръци се съхраняват грижливо и се предават от поколение на поколение в продължение на векове.

Пионер в лансирането на ВИП инвестиционни продукти, Първа инвестиционна банка сключи договор с водеща международна компания за сделки с инвестиционни диаманти. Те ще бъдат предлагани на клиентите чрез специализираните звена Его Клуб, „Злато и нумизматика” и Дайнърс Клуб Приве.

Коментари

Коментирай