Казват, че за добрите дела не се говори. Ние обаче вярваме, че трябва да разказваме за доброто около нас и да го даваме за пример, защото то вдъхновява, променя светове и представи. А и добрите хора трябва да знаят колко много ги ценим и сме благодарни за всичко, което правят.

С уважение към Ивайло Александров – ръководител екип „Оператори картови разплащания“, дирекция „Картови разплащания“

Днес ще ви разкажем за нашия колега и приятел Ивайло Александров. Той е част от семейството на Fibank от 25 години - почти от създаването на банката. Всички, които познаваме Иво, знаем, че той винаги е готов да помогне на всеки колега или клиент. Нееднократно сме го канили в рубриката „Лицата на Fibank”, но с присъщата си скромност, той отказва подобна изява. С нас обаче се свърза неговата съпруга Хриси, която също е част от екипа на Fibank. Ето какво ни разказа тя:

„На 5 септември 2020 г. морето бе страшно – с големи вълни с подводни течения на плаж Силистар. Спасители няма. Пълен плаж с летовници. В плен на водната стихия стават три семейства. Благодарение на своевременната смелост и дързост на Иво са спасени две деца - момиче и момче тийнейджъри и дядото на момичето. За съжаление, другият дядо се удави с още един мъж, предоверили се, че ,,могат“ да плуват. Въпреки че на плажа имаше много хора, съдбовните действия и решения бяха оставени в ръцете на съпруга ми.

Знам, че не го наричаш „геройство“ и за теб е ,,преценена“ опасност, но постъпката говори сама за себе си. Знам на какво си способен и какъв човек си и от това ме е страх, защото съм сигурна че няма да оставиш човек в беда по никакъв начин. Ако можех, бих си спестила такава гордост, но и не мога да остана равнодушна с това. Господ да те благослови и пази!

Въпреки изкривените норми и ценности в съвременното общество, хората като теб са важни, за да дават пример.

Бъди жив и здрав и все така непримирим!

Обичам те много!

Хриси :) “

 

Нашият екип изказва на Иво своите поздравления за смелостта му! Желаем му крепко здраве и дълголетие, да бъде все така позитивен колега и човек. И нека зарази колкото може повече хора със своята доброта! :)                 

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

  1. Поздравления за достойната постъпка! :)

Коментирай