vitavelНашата идея е да осигурим идейни и ценово ефективни опаковъчни решения с безпрецедентно качество. Постоянния фокус върху това, което е най-доброто за нашите клиенти, ще е нашето предимство пред конкурентите и средството, чрез което ще постигнем нашата визия. Стратегията ни е да изградим дългосрочни взaимоотношения с клиентите си, водещи до взаимно уважение и доверие. Ние вярваме, че опаковката е тази, която поставя началото на връзката между потребителите и Вашата марка”

Днес ще Ви разкажем за една фирма с дългогодишни традиции в производство на велпапе и опаковки от велпапе, която е лидер на българския пазар - „,Витавел" АД, гр. Луковит.

Компанията е с 45 годишна традиция в областта на производство на велпапе и опаковки от велпапе. Заводът е пуснат в производство през 1970 г. От 1995г. дружеството е приватизирано от мениджърски екип. Компанията е акционерно дружество с едностепенна система на управление. Ръководи се от съвет на директорите, който избира  изпълнителен директор. От 2016 г. фирмата има ново ръководство в лицето на: Изпълнителния директор Александър Месечков, Производствен директор - инж. Димитър Тачев, Председател на Борда на Директорите - инж. Енчо Енчев. Фирма „Витавел“ АД е сертифицирана по ISO 9001:2008.

В началото Витавел произвежда трислойно велпапе и опаковки. През всичките тези години на базата на активна инвестиционна политика за технологично обновяване и модернизиране и агресивна стратегия, фирмата се стреми да задоволи необходимостта от непрекъснато растящите нужди на клиентите от нови и разнообразни опаковки.

Произвежданата продукция е предназначена за транспортиране и съхранение на хранителни продукти, козметика, плодове и зеленчуци, месо и месни произведения, облекла, санитарен фаянс, сокове, напитки и др. Фирмата разполага със собствен траснпорт от 1.5 тона до 24 тона.

Фабриката разполага със собствена лаборатория, оборудвана с модерна техника на водещи австрийски и немски фирми за тестване и контрол на качеството на хартиите и опаковките. „Витавел” дава работа на 160 души.

A. MesechkovАлександър Месечков е  Изпълнителен Директор на „Витавел“ АД от 1 февруари 2016 г. Г-н Месечков има опит в управление на предприятия, но в бизнеса за производство на опаковки е за първи път. Споделя, че за него това е голямо предизвикателство.

 

Александър Месечков: „мисия на нашата фирма е да предоставяме продукти и услуги на нашите клиенти, които да им помогнат да постигнат повече. Ние правим сравнително по лесен бизнеса на всички наши клиенти в този динамичен пазар”.

  • Г-н Месечков, какви са плановете Ви за развитие на „Витавел”?
  • АМ: Имаме амбициозни планове, които се изразяват в разширяване на пазарния дял на компанията в една много динамична и конкурентна среда; повишаване ефективността на производствените процеси. Търсенето на опаковки от вълнообразен картон постоянно расте и това бележи положителна тенденция в развитието на бизнеса. Успоредно с това, разбира се, расте и предлагането. На пазара има мощни чуждестранни групи, с които е много трудно да се конкурираш, но въпреки това всеки, които може да отговори на нуждите на клиента, има място на този пазар и аз твърдо вярвам че Витавел има своето лидерско място.

  • От кога сте клиенти на Банката и кое беше водещото предимство да я изберете Първа инвестиционна банка?
  • Клиент на Fibank сме от 2008 г.  Причината да изберем именно нея е водещата лидерска позиция на банката на българския пазар. Първа инвестиционна банка предлага изключително гъвкава политика по отношение на кредитирането, много добро обслужване на клиентите, винаги отзивчиви и добри консултанти.

  • Какво бихте искали да посъветвате хората, които тепърва стартират свой собствен бизнес?
  • Да не се колебаят, а да опитат да реализират идеите си. Първото условие е да имат ясна идея какво искат да правят. Ако нямат план, а просто се хвърлят хаотично, не става - обречени са на неуспех. Другото най-важно нещо е никога да не се отказват. Дори да не успеят първия път, да продължават да опитват. Всеки успех е изтъкан от многократни грешки. Да не се страхуват да грешат.

Библиотека за книги в градината от Велпапе Библиотека за книги в градината от Велпапе

 

 Маса от велпапе Маса от велпапе

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

  1. КоментарUspex.

Коментирай