Любослава Даскалова е от жените, излезли сякаш от модно списание. Тя се запалва по леката атлетика още като дете, а сега не само тренира аеробика, но и от време на време лично води груповите тренировки. През първата половина на деня също се уповава на дисциплината си, като я изисква и от 25-мата служители, които менажира като Управител на клона на Първа инвестиционна банка в Кюстендил.

Началото на професионалния й път започва преди 14 години като Банков служител обслужване на клиенти във Fibank. След това бива избрана за Ръководител банков салон, а днес вече е Управител на клона в Града на черешите. „Нито ден не ми е скучно в банката, познавам лично 90% от клиентите си, като с повечето от тях си говорим не само по работа, а сме и приятели. Прекрасно е, когато хората харесват това, което им предлагаш, когато ти се доверяват. Именно тогава работата става не просто задължение, но и удоволствие. Възпитавам на същото и останалите си колеги”, споделя Любослава.

Какъв е ключът към успеха в малкия град, където всеки познава всеки и няма скрито-покрито? „Преди всичко – да бъдеш дисциплиниран и да имаш желанието да се развиваш. Освен това да не забравяш, че когато работиш с чужди пари, трябва да си много отговорен”, казва скромно тя.

Телефонът й звъни буквално през минути. Нейн колега има нужда от съдействие. Начинът, по който тя разговаря с него, допълва още нещо към нейната рецепта за успех – да уважаваш подчинените си и да бъдеш не само изискващ от тях, но и приятел.

В нейния автомобил са събрани на едно любимите й неща, които са като нейна сянка, независимо къде отива – зелената постелка за аеробика, маратонките и спортното екипче. До тях, някак триумфално, стоят и си чакат реда едни високи токчета.

А докато отпътува, няма как да не си помислиш, че това е жена за пример, която освен качествата, които притежава, „има и късмета да намери работодател, който й позволява да расте нагоре и да бъде доволна от живота си”, както признава.

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай