В края на миналата година Асоциация на банките в България и Българска работническа федерация „Спорт и здраве” отправиха интересно предложение към банките в България – да сформират отбори от най-добрите си скиори и сноубордисти и да премерят сили в неформална и спортна обстановка. Предизвикателството приеха 9 банки – Българска банка за развитие, Банка Пиреос, Обединена Българска Банка, МКБ „Юнионбанк”, Алианц България, Банка ДСК, Корпоративна търговска банка, Българска народна банка и ние, Първа инвестиционна банка.

Предизвикателството приеха 9 банки – Българска банка за развитие, Банка Пиреос, Обединена Българска Банка, МКБ „Юнионбанк”, Алианц България, Банка ДСК, Корпоративна търговска банка, Българска народна банка и ние, Първа инвестиционна банка.

Водени от страстта по зимните спортове, 90 състезатели по дух, а някои и от практиката, се срещнахме в Банско. За удобството ни се грижиха Българската федерация по ски, Балкан Холидейз и Юлен. Първо покарахме малко, за да събудим уменията и да се вкараме във форма. След това изслушахме инструкциите и получихме състезателните си номера. В петък, 23 март, беше гигантският слалом по ски и сноуборд за мъже и жени с индивидуално класиране, вечерта пък се подредихме пред боулинг коридорите за малко разнообразие. В събота по същото трасе се спускахме паралелно.

Резултатите бяха въпрос на лична и корпоративна чест, затова подходихме отговорно. В същото време обаче се подкрепяхме взаимно и се возехме заедно на лифтовете. Банкериадата, както я нарече водещият, ни позволи да се отпуснем и да погледнем на конкуренцията по един по-забавен начин. А конкуренцията беше наистина голяма. Имаше много падания, но без тежки контузии, имаше много одобрителни възгласи и усмивки. Срещнахме се като непознати съперници, а в края на спортното събитие се качихме на стълбата на победителите като приятели.

Накрая ни очакваха медалите и купите.

Ние взехме уверено купата за първо място в паралелния гигантски сламом при жените, отборно класиране.

Накрая ни очакваха медалите и купите. Ние взехме уверено купата за първо място в паралелния гигантски сламом при жените, отборно класиране. Взехме и първото място в индивидуалното класиране при жените. Успешно се представи и отборът ни по сноуборд. Грабнахме купите за второ и трето място при жените в паралелния гигантски слалом, както и златен и сребърен медал в индивидуалното класиране. При мъжете имаме първо място в паралелния слалом и сребърен медал в индивидуалното класиране. Мъжкият ни отбор по ски се амбицира и обеща, че при следващото издание на Банковия ски фест ще се качи на стълбата. Сигурни сме, че ще успеем!

На официалната вечеря, с която закрихме събитието, присъстваха:

  • доц. Свилен Нейков, Министър на физическото възпитание и спорта
  • Георги Икономов, Кмет на гр. Банско
  • Цеко Минев, Председател на Българската федерация по ски
  • Асен Ягодин, Заместник представител на УС на Асоциация на банките в България и Главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие
  • Мария Илиева, Главен изпълнителен директор на МКБ „Юнионбанк”
  • Васил Христов, Изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка
  • Десислава Ягодин, председател на Българската работническа федерация „Спорт и здраве” и Вицепрезидент на Международната конфедерация за аматьорски спорт
  • Костадин Пързулов, Почетен председател на Българската работническа федерация „Спорт и здраве”

Една от най-хубавите награди бе чекът за близо 20000 лв., който Васил Христов, Изпълнителен директор на Fibank, връчи на децата от ски училище Юлен. Тази сума успяхме да съберем на благотворителната вечеря преди стартовете при жените от Световната купа по ски в Банско тази година. С нея децата ще развият своя талант и след време ще ни представят по ски пистите пред погледите на милиони зрители по света.

Една от най-хубавите награди бе чекът за близо 20000 лв., който Васил Христов, Изпълнителен директор на Fibank, връчи на децата от ски училище Юлен.

Поздравяваме отново колегите, с които се срещнахме и си стигнахме ръцете. За нас беше удоволствие да се запознаем и състезаваме с вас. Ще се радваме Банковият ски фест да се превърне в традиция и да ни събере отново догодина.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

Коментирай