Преди малко повече от година представихме безконтактните картови плащания по технологията PayPass – обещание за по-голямо удобство и практичност, събрани в познатия формат на банковите карти. А за да бъде едно начинание успешно, разчиташ не само на собствените си усилия, но и на незаменими партньори. Ние ги намерихме в лицето на MasterCard, търговските обекти в България, които откликнаха на предложението ни, и Вас, нашите клиенти.

Днес можем да се похвалим с близо 750 инсталирани ПОС терминала в търговската мрежа в страната, които приемат безконтактни плащания. Те са разположени в стратегически обекти, например ресторанти за бързо хранене, бензиностанции, аптеки, кина, супермаркети. В тях нашите клиенти могат да плащат много бързо – само с доближаване на картата до терминала. И тъй като технологията е нова за България, през това време се старахме не само да разширяваме мрежата от ПОС терминали с новата функционалност, но и в тясно сътрудничество с ръководството и служителите в търговските обекти да направим безконтактните плащания удобни и достъпни за клиентите, за да могат на практика да оценят предимствата им.

На награждаването на най-добрите сред партньорите ни

В това направление е и инициативата на MasterCard. Те поощриха най-добрите сред нашите партньори. Управителите на обектите „Рожен”, „Пробива” и „Ломско шосе” на веригата OMV, регионалният мениджър на Subway за България и собственикът на аптеки Ремедиум получиха по един iPad. Символизмът на наградата е ясен – една нова технология, която прави елементи от ежедневието и живота по-удобни и приятни. Сладките с логото на MasterCard PayPass и Fibank, приготвени от друг наш ценен партньор – „100 гр сладки”, - пък са особено вкусно допълнение.

Радваме се, че сме първите в България, които предложиха безконтактните плащания с банкови карти. Това и подкрепата от Вас, нашите клиенти, ни мотивират още повече и ще продължаваме напред. С бързи темпове инсталираме ПОС терминали, които приемат и безконтактни плащания, във все повече магазини, ресторанти, бензиностанции. Срещаме се често с нашите партньори, за да обсъждаме новата функционалност, да помагаме и да отговаряме на възникнали въпроси. В това разчитаме и на Вас, нашите клиенти. Вашите сигнали, че в конкретен обект например не са успели да приемат Вашата PayPass карта, ни помагат да реагираме навреме. Освен това усилено работим по проекта за мобилни плащания. Скоро ще можем да разкажем повече и за него.

Междувременно искаме да благодарим отново на нашите партньори от MasterCard и всички търговски обекти в този списък. Те ни помогнаха много и ние го оценяваме. Благодарим и на Вас, че прегърнахте идеята!

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Фантастико... смениха POS и Банкомати на ОББ със такива на Булбанк.

  2. Да и на мен ми се ще тия пейпасове да ги има на повече места, супер са ми удобни.
    Пенчо, коя е тази верига?

  3. То е ясно положението с централизираната политика. Само дето през изминалата година поне една такава верига супермакети си подмени обслужващата банка...

  4. В големите търговски обекти става по-трудно, понеже те налагат централизирана политика за всичките си магазини за ползване на терминали от банката, с която компанията е сключила договор. Нали разбираш, че е голяма инвестиция да разкараш текущата си банка и да замениш всички терминали с PayPass от Fibank. За малки магазини може да не е проблем, но за големите това не е решение, което се взима за един ден. Да не говорим, че като цяло пласментът на PayPass все още не е много голям.

  5. Здравейте, Пенчо, Работим в това направление, като предлагаме услугата на всички свои настоящи и бъдещи клиенти. Списъкът с търговски обекти, които приемат безконтактни плащания, продължава да нараства, надяваме се, че скоро ще можете да използвате картата си безконтактно и в други магазини. Знаем колко е удобно, затова и полагаме усилия :-) Поздрави и успешен ден!

  6. Кога най-после ще има възможност за ползване на тази технология в големите супермаркети?! Сандвичи, бонбони и билети за кино да си купи човек, да зареди гориво добре. Ама като ида в магазина и трябва да ползвам нормални карти, а безконтактните стоят за парлама...

Коментирай