Божидар Дойчинов – Заместник-директор „Дигитално банкиране“ в Първа инвестиционна банка е от хората, които изграждат дигиталното бъдеще в My Fibank. Той има хоби, с което се потапя в миналото и родните български традиции. Преди повече от 10 години Божидар започва да изучава любителски българските народни танци. Благодарение на тях е обиколил не само цяла България, но и много държави по света, за да вземе участие в редица престижни форуми и фестивали за музикално и танцово изкуство. Има две носии – шопска и тракийска, които са едни от най-ценните му реликви. „Хоро сам не може да се танцува! Същото е и в Първа инвестиционна банка, където всички работим заедно, ритмично и целеустремено, за да създаваме ползи, удобства и сигурност за клиентите ни”, споделя заместник-директорът „Дигитално банкиране“ във Fibank.

Пътят му в банката на бъдещето, както сам я определя, започва през 2009 г. като оператор в интернет клона на ПИБ. Тогава той все още е студент, но бързо се ориентира, че именно тук ще може да работи в динамична и интересна сфера, където да развие своите знания и опит. Божидар споделя: „Аз бях сред хората, които преди 7 години въведохме за първи път в България система за безконтактни разплащания с NFC от мобилен телефон (tap and go). И тогава, и до ден днешен ние от Първа инвестиционна банка създаваме бъдещето като най-иновативната и дигитално ориентирана банка в България”.

Благодарение на екипа и мениджърите в банката, с течение на времето Божидар извървява път, през който бива оценен и мотивиран да учи и дава повече от себе си, за да стигне до позицията заместник-директор на дирекция „Дигитално банкиране“, на която се намира днес. Споделя, че е щастлив, защото има възможност да предава на свой ред натрупаните знания и опит на по-младите си колеги, като по този начин да допринесе и за тяхното развитие.

В свободното си време освен на народните танци, той се посвещава и на друга голяма своя страст – помераните Енджи и Рая, майка и дъщеря, кучета с късмет. Те участват в киноложки изложби и не остават незабелязани, а точно обратното – вече имат своите спечелени титли и отличия. Божидар отделя много от времето си за грижи и внимание към тях – то не са разходки в парка и планината, то не са фризури, витамини, специално хранене, ресане всеки ден и най-вече игри и пак игри. Енджи и Рая - пазителите на дома му, са и част от общността на Божидар, и наред с неговите семейство, приятели и колеги те го стимулират да бъде най-добрата версия на себе си.

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай