През 2014 г. Първа инвестиционна банка (Fibank) и Съюза на артистите в България обявиха официално своето дългосрочно партньорство – социална програма за подкрепа на талантливи студенти в областта на театралното изкуство и осигуряване на достойни старини на заслужилите българските артисти. Благодарение на социалния фонд, който Банката подкрепи, 8 талантливи студенти ще получат стипендии, с които да подпомогнат своето обучение и бъдеще развитие, а 16  пенсионирани артисти ще получават месечна добавка към своята пенсия.

В нашия блог Ви представяме талантливите студенти от НАТФИЗ и НБУ, които бяха избрани за стипендианти към социалния фонд на Съюза на артистите в България. Днес ще Ви запознаем с Валери Белев.

Valeri (2)Валери е трети курс в специалността „Актьорство за драматичен театър” в НАТФИЗ – в класа на проф. Стефан Данаилов. Той е на 24 години от гр. Габрово. Въпреки че в родния си град завършва специалността „двигатели с вътрешно горене” мечтата на Валери е свързана с театъра и голямата сцена. Ето защо избира да продължи пътя си именно в НАТФИЗ.

Защо избра да се насочиш към театъра и НАТФИЗ?

Висша математика не ми звучи добре :)

Къде и кога можем да те гледаме?

За жалост театралният сезон приключи и представления ще имаме чак септември. Тогава може да дойдете да ни гледате. Класа ни има три представления на камерна сцена. Едното е само от мъжете - „Небесен отряд” на Джорде Лебович и Александър Обренович. Второто е само от нежната половина на класа - „Красиви тела” на Лора Кънингъм. И третото е общо, казва се „И само туй; Любов” по текстове на Уилям Шекспир. Представленията са отворени за зрители. Заповядайте да ни гледате на камерната сцена на Учебния драматичен театър  - сцена 47, която се намира в централната сграда на НАТФИЗ на ул. "Г.С. Раковски" 108 А.

В момента с класа ми работим върху първия ни дипломен спектакъл на голяма сцена. Пиесата се казва „Зойкина квартира” – руска пиеса на Булгаков. Ще бъде много интересна. Премиерата се очаква да е средата на октомври.

Можете също да ме гледате и на сцената на Народен театър „Иван Вазов”- в пиесата „Чайки пият чай” – с режисьор Росица Обрешкова, както и в младежки театър „Николай Бинев”, където аз и още четирима колеги от моя клас участваме в „Някои го предпочитат…”.

Имаш ли любим артист?

 Стефан Данаилов.

Любим спектакъл?

Наскоро гледах представлението на Малин Кръстев „Семеен албум” и бих казал, че е едно от най-добрите представления в София. Непременно го гледайте.

С какво се гордееш?

Гордея се, че съм част от класа на проф. Стефан Данаилов.

За какво ще използваш стипендията си?Valeri (1)

Ще си платя част от обучението.

За какво мечтаеш?

Мечтая да съм независим.

Имаш ли хоби?

Напоследък нямам много свободно време,осемнайсе години съм се занимавал с народни танци и колекционирах фонокарти. Всъщност все още пазя колекцията

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай