На 29ти август 1958 година, в Индиана се ражда една бъдеща световна звезда – поп легендата Майкъл Джексън. Той е седмото дете в семейството, а след него се раждат още две отрочета. Творческата му кариера започва от крехката възраст на 5-годишно хлапе, но става водещ певец в новоформилата се през 1964 година фънк и соул група Jackson 5. Младежите набират популярност със скоростта на светлината и скоро се озовават в Калифорния, където започват да работят за тогава известните Motown Records. За десетина години групата издава 14 албума, покорява първите места в класациите с известни сингли неведнъж, а Майкъл през това време издава 4 соло албума. Останалото е личната история на най-светлата фигура в съвременната поп и соул музика – музикалните експерти я определят като цял отделен стил, а именно този на Майкъл.

Michael_Jackson_10

На 25 юни 2009 година, звездата угасва завинаги, но тя ще остане вечно в нашите сърца – неговите признателни фенове. Разбира се, ние ценим класиката, която той ни остави, така че винаги ще се сещаме с позитивни и весели емоции за Майкъл, въпреки че недоброжелателите се опитаха да почернят името му през последните десетина години. Едва сега се разбра наистина, колко е уважаван и обичан от многомилионните си фенове! Екипът на ПИБ е съпричастен към трагедията на семейството и затова изразяваме своите съболезнования!

Днес на 7 юли 2009 година е погребението на Майкъл Джексън в Лос Анджелис. То ще бъде последвано от 2-часова церемония, която ще започне в 20.00 часа българско време и ще бъде излъчвана на живо от няколко световни телевизии и на сайта tmz.com. Очаква се събитието да бъде гледано от 2.5 милиарда души! Почивай в мир Майкъл!

Коментари

Коментирай