А вие знаехте ли, че идеята за първата кредитна карта се родила в един ресторант в Ню Йорк? Франк МакНамара решил да плати сметката, но се оказало, че си е забравил портфейла. Тогава извадил една салфетка, написал дължимата сума и се подписал. Оттам и името Diners Club. Идеята била възприета и от други компании, поставили началото на кредитните карти Visa и MasterCard.

Основната задача на кредитните карти била да улеснят плащанията. Днес срещу удобството да не носиш големи суми в брой, а през касата да подаваш сигурна и удобна пластмасова карта, получаваш и други преимущества. Решихме да синтезираме цялата информация, която може да бъде необходима на един настоящ и потенциален притежател на кредитна карта, и изготвихме книжка за кредитните карти.

книжката можете да си свалите и в pdf-формат от тук

В нея ще можете да откриете обяснения на термините, сравнения между кредитите и кредитните карти, полезни примери и съвети за сигурност. Книжката можете да откриете както във всички клонове на ПИБ в страната, така и тук, в нашия блог. Ще се радваме, ако споделите своето мнение, дадете ни някой съвет или просто книжката ви бъде полезна и ви хареса.

Коментари

  1. Браво! Много добре изглежда книжката, а е и много лесна за четене. Ще си взема и хартиено копие следващия път когато посетя клон на ПИБ.
    Успех :-)

Коментирай