Много хора в България и по света на 14 февруари празнуват „Св. Валентин”, деня на влюбените. Те изразяват любовта си, подаряват си цветя, подготвят си изненади. Той е още един ден на годината, който можеш да посрещнеш с приятели и бутилка червено вино, да им благодариш за това, че са с теб, а дори и само да се позабавляваш.

По този повод „Сдружение за европейско развитие на глухите младежи” в България реши да събере под покрива на уютно заведение младежи с увреден слух. Сдружението използва всяка възможност да им помага в нелеката им съдба. За основна своя цел си е поставило успешната им интеграция в обществото, подобряване на достъпа им до образователни институции и стимулиране на професионалната им реализация. А за да постигне това, има нужда от подкрепа – и материална, и морална.

Ние прегърнахме идеята и им помогнахме с малка сума, с която да подготвят празничната вечеря. Радваме се, че успяхме да ги усмихнем и почерпим за силната воля и усилията, които полагат. За снимките, която те изпратиха, пък са си облекли и наши тениски.

Бихме искали да поздравим Сдружението и неговите членове за каузата, която са си поставили и за която се борят всеки ден. Позволяваме си да призовем българските компании и инстутиции да заемат социалноотговорна позиция и да застанат зад тях. А ако имате възможност да допринесете с нещо и искате да се свържете със Сдружението, можете да се обърнете към Минко Савов, който е негов председател, на този адрес: minko_savov [в] abv [точка] bg.

Коментари

Коментирай