Лятото е сезонът, в който прекарваме повече време в почивка, далеч от работното място. Необходимостта от сигурно и бързо електронно банкиране за ежедневни операции е още по-голяма. Като лидер в дигиталното банкиране в България, от Първа инвестиционна банка постоянно се стремят да подобряват клиентското изживяване, като усъвършенстват функционалностите на „Моята Fibank“ и мобилното си приложение. Какво е новото в тази област?

 

  • Откриване и закриване на сметка и депозит през мобилното приложение My Fibank

Откриването и закриването на сметка през мобилното приложение My Fibank е бързо и лесно в няколко стъпки. Услугата е предназначена за физически лица и бизнес клиенти с регистрирано мобилно приложение и права за активно банкиране в него, като условията за онлайн откриване и закриване на сметки и депозити се запазват спрямо текущите на дистанционното банкиране My Fibank. Откриването и закриването на сметка и депозит се осъществява чрез потвърждение с Token устройство. Клиентът може да прегледа и свали готовия си договор за сметка или депозит от меню „Наредени документи“ и да го разпечата. Предлагани сметки и депозити за онлайн откриване - Стандартна разплащателна сметка, Сметка в безналично злато „Златна сметка“ и Депозит „За мен“ 3, 6 и 12 м. Опцията е активна за iOS и Android устройства.

 

  • Плащане с 10-цифрен код през мобилното приложение My Fibank

Плащанията на битовите сметки и покупките чрез 10-цифрен код вече са по-лесни от всякога. Новата услуга е достъпна от меню „Комунални услуги“, а документът за извършено плащане се генерира от меню „История на плащанията“. 10-цифреният код за плащане се предоставя от търговеца, на който клиентът желае да заплати за свой продукт или услуга. Новата функционалност се предлага за клиенти-физически лица, като е достъпна в мобилното приложение, а скоро – и в уеб версията на системата „Моята Fibank“.

 

  • Маршрутни карти (Тол такси) – изцяло нова услуга за банковия сектор, предлагана на пазара единствено от Fibank

 

Маршрутната карта е предплатена услуга за заплащане на тол такса за използване на платената пътна мрежа в страната. Тя е приложима както за превозни средства, предназначени за превоз на товари, така и за такива за превоз на пътници с повече от 8 места за сядане, без мястото на водача. Използването на маршрутни карти е предпочитан начин, когато се извършват еднократни пътувания. Маршрутната карта може да се закупи не по-рано от 24 часа преди датата на пътуването от My Fibank, като валидността ѝ е 24 часа от декларираната начална дата и час на пътуването.

Клиентите на ПИБ с активно банкиране и дейност в транспортния сектор имат възможност да закупят маршрутни карти от менюто „Продукти“ в сайта на „Моята Fibank“ и мобилното приложение. След плащането те получават e-mail с документ „Разписка за Маршрутна карта“ от Digitoll.

 

  • Проверка на валидност на винетка

През мобилното приложение и уеб версията на „Моята Fibank“ клиентите на банката могат да проверяват валидността на своята винетка, както и да я подновят при изтичане. Използва се менюто „Продукти“.

 

  • Виртуална дебитна карта през мобилното приложение My Fibank

Физическите лица с регистрирано мобилно приложение вече ще заявяват виртуални дебитни карти и на двата бранда-партньори на Fibank – Mastercard и Visa. Картата се издава на момента и може да бъде използвана веднага. Виртуалните карти предлагат редица възможности, като показване на детайли за картата, копиране на номера, проверка на ПИН (получен от банката), промяна на ПИН, промяна на лимит, размразяване, замразяване и блокиране на картата. С тях могат да се извършват плащания онлайн, вноски и тегления на АТМ, както и да се дигитализират в ApplePay/ Google Pay/ Garmin/ Fitbit и MyFibank.

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай