Page_069.pdf-000.ppm__11_0

В интервю за сп. Мениджър д-р инж. Пламен Ташков, собственик на „МАРС Армор“, един от най-големите корпоративни клиенти на Fibank, споделя "Не тегля пари, не закривам сметки"

Ето и целия материал:

- Господин Ташков, вие сте един от най-големите корпоративни клиенти на Първа инвестиционна банка. Закрихте ли сметката си в банката, подавайки се на масовата психоза, или запазихте самообладание?

- Фирмата ми „МАРС Армор“ - един от най-големите производители на бронежилетка на Балканите, е вече 12 години клиент на банката. Не, не съм теглил пари, не съм закривал сметките си в банката. Никога не съм имал повод да се съмнявам в ликвидността й. Затова считам, че днешната истерия е следствие на криминални прояви на определени лица.

- Кои лица? Кой според вас има интерес да компрометира по такъв начин една банка?

- Нямам идея. Не знам. Но е очевидно, че това се прави с някаква цел. Сигурен съм, че в държавата има хора, които знаят кой и защо го прави.

- Какво трябва да бъде поведението на клиентите на банката, на политиците, на БНБ и на прокуратурата в тази ситуация?

- За клиентите – не знам. Всеки постъпва според своя разум, виждане и според своя бизнес. Все още не съм видял адекватно поведение на политиците. Очаквах бърза реакция и изявления на премиера, на министъра на финансите, на министъра на икономиката. Ако това не се случи бързо, обществото съвсем ще загуби вяра в банковата система и в държавността.

- Какво очаквате да се случи следващата седмица? Считате ли авоарите си в ПИБ за защитени?

- Аз се надявам, че все пак здравият разум ще надделее. Поради това и не се редих на опашки да тегля пари и не се опитвах да ги прехвърлям в други сметки онлайн. Проблемът в случая е, че ситуация като тази блокира дейността на бизнеса. Днес на практика не работихме. Не само ние, а всички корпоративни клиенти на банката, които не успяха да се разплатят с контрагентите си, поради блокирането на виртуалния клон. Вярвам, че когато има работеща икономика, нещата бързо ще се оправят.

Д-Р ИНЖ. ПЛАМЕН ТАШКОВ е собственик на „МАРС Армор”. Роден е в Ямбол. Завършва ВНВАУ "Г. Димитров" като първенец на специалност "Артилерийско въоръжение". След 6 години служба в армията печели конкурс и е приет за научен сътрудник във Военнотехническия научноизследователски институт (ВТНИИ) на Министерството на отбраната. По време на десетгодишната си служба в ВТНИИ Пламен Ташков специализира в разработването на оръжия и средства за защита от куршуми. Защитава докторска дисертация, завършва и УНСС, специалност "Международни икономически отношения".

През 2002 г. създава "МАРС Армор" ООД. Днес д-р инж. Пламен Ташков е водещ специалист в България по лични средства за защита от куршуми и един от уважаваните капацитети в Европа, канен да участва в различни форуми по света.

ФИРМА "МАРС АРМОР" ООД произвежда изключително и само средства за индивидуална защита от куршуми - бронежилетки, бронеплочи и щитове. Фирмата стартира производствената си програма само с трима души, а днес има 100 работници и служители. През последните няколко години "МАРС Армор" се превърна в едноличен лидер в страната. Компанията е утвърдено име и доставя бронежилетки за Египет, Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и някои бивши съветски републики. През май 2012 г. фирмата отвори нова производствена база с площ 5000 кв.м в Костинброд и капацитет 100 хил. бронежилетки на година.

Източник: сп. Мениджър, автор: Светлана Тодорова

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

Коментирай