Награда от Fibank в промоцията „Горещо лято, горещи награди!” – екскурзия до страната шампион на Световното първенство по футбол

В периода 12 юни – 31 юли Fibank раздаде специални тематични награди на своите клиенти, посветени на Световното първенство по футбол. Всички, които взеха участие в промоцията „Горещо лято, горещи награди!” имаха шанс да участват в томболата с награди. Бяха раздадени 50 броя официални футболни топки на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014, 35 броя футболни тениски на бразилския футболен отбор и голямата награда след финала на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014 г. – ваучер за пътуване за двама до страната, станала световен шампион на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014 г. на стойност 3 400 (три хиляди и четиристотин) лева – 1 брой, която беше изтеглена в присъствието на нотариус.

През месец септември Габриела Бобева, дамата, която спечели голямата награда от промоцията на Fibank „Горещо лято, горещи награди!” отпътува за столицата на Германия - Берлин. Вижте какво ни разказа тя, след като се върна от града, в който минало и настояще са в магична симбиоза и оформят съвременното лице на един космополитен град.

Г-жо Бобева, Вие бяхте щастливецът, който спечели голямата награда от промоцията на Fibank „Горещо лято, горещи награди!” – екскурзия до страната шампион на Световното първенство по футбол. Разкажете ни повече за пътуването до Берлин.

Както повечето събития в моя живот и това премина доста екстремно все едно попаднах във филма „Голямата надпревара” – като започна с осъзнаването на липсата на какъвто и да е личен документ на летище Софияи по-късния полет, с който се наложи да излетя.  Всичко беше забравено в момента, в който кацнах и се отправих към ресторанта в Телевизионната кула, който  е на 207 м височина и с нейната въртяща сфера се открива 360-градусова зашеметяващата гледка към града. Разбира се, заради голямата ми разсеяност на следващата сутрин бях забравила ваучера и картата, с които трябваше да се включа във walking tour-а в Берлин,но след бърза реакция всичко си дойде на място и успях да науча доста за историята на града. Общо взето цялата почивка премина по ръба, през първите 2 дни, докато се ориентирам с транспорта беше голямо качване и слизане. Живяла съм година и половина в Германия и със сигурност Берлин е толкова различен от това, което съм видяла преди това и с голямо удоволствие бих се завърнала отново. Като любител на клубната музика посетих  Watergate, който е на 2 нива, където може да избирате кой диджей да слушате, а през остъклената стена се отваря невероятна гледка към р. Шпрее и имате възможност да посрещнете изгрева, докато се забавлявате.

За първи път ли печелите подобна награда?

Да, за първи път. Най-интересното е, че по едно и също време получих предложение от две банки за  издаване на кредитна карта,  но избрах Fibank. Така дадох шанс на късмета си и когато ми се обадиха,че аз съм печелившият участник за голямата награда, наистина бях невероятно изненадана, страхотен подарък за завършека на лятото.

Какво Ви впечатли най-силно по време на престоя Ви в Берлин? 

Берлин е шарен, глобален, мулти-културен и различен от останалата част от Германия, ансамблите от различни архитектурни стилове хармонично съжителстват заедно. Грабва те с разнообразието си от забележителности, богата културна програма и не на последно място, със своята жива и спокойна атмосфера. Берлин е контрастът между исторически и модерни сгради , между традицията и съвременната история. Впечатление ми направиха и Alexanderplatz, през който се изнизват хилядите минувачи, телевизионната кула, булевардът с липите, Берлинската катедрала,  Бранденбургската врата, старият и новият парламент, авангардната архитектура, централната гара, която е на няколко подземни и надземни нива, общата дължина на автобусните линии, трамваите и метрото е над 2500 километра, разкошният парк Tiergarten, в който сред буковата зеленина необезпокоявани щъкат зайци и катерички, а в езерата плуват лебеди, златната статуя на Виктория, която носталгично ми напомни за несъществуващия вече Love Parade, остатъците от стената, невероятните улични музиканти… Няма задръствания по пътищата и дори всички са с обособени зони за велосипедисти.

Trip to Berlin

Пред сградата на Райхстага

Какви забележителности и събития бихте посъветвали да посетят нашите читатели, които все още не са били гости на столицата на Германия?

Сред местата, които е хубаво да бъдат посетени, са островът на музеите - Altes Museum – старият музей, завършен от Карл Фридрих още през 1830 г.; Neues Museum – новият музей, завършен около 30 години по-късно, напълно унищожен през Втората световна война и реконструиран, експозиции на египетско изкуство; Alte Nationalgalerie – националната галерия, съхраняваща творения на изкуството от XIX в.; Bode Museum – наричан още Музея на Кайзер Фридрих, с експозиции на скулптури, антично и визайнтийско изкуство; Pergamon Museum – най-отдалеченият комплекс на острова, конструиран през 1930 г., където са прочутият олтар от Пергамон и портата Ищар на Вавилон.

Със сигурност няма да сдържите емоциите си и ако посетите паметника на Холокоста или т.нар. Мемориал на убитите евреи в Европа. Ако Втората световна война представлява голям интерес за Вас, задължително трябва да отидете и до Еврейския музей, а любителите на класическата музика задължително трябва да си купят билет за прословутата Берлинска филхармония или да посетят Държавната опера Унтер ден Линден, за да се полюбуват на произведенията на Вагнер.

Честно казано безкрай мога да изреждам местата, които трябва да се посетят, но със сигурност са толкова много, че трябва да се изготви план за местата, които желате да видите как да достигнете до тях, за да разгледате максимално повече забелжителности за времето, през което сте отседнали в града.

Какво бихте пожелали на нашите читатели?

Пожелавам на читателите на FibankNEWS здраве и творчески успехи, да имат амбицията и постоянстото да реализират мечтите си, да правят това, което обичат с огромна доза отдаденост и повече положителни емоции

 Trip_to_Berlin

Чекпойнт Чарли - бил е пропускателният пункт на американците, през който се е следяло за преминаването на коли от ГДР и ФРГ и обратно. Според спогодбата между двете новообразували се държави военни части са могли да преминават свободно от едната страна в другата.Там е отворен един от най-впечатляващите музеи в страната, в който можете да видите как жителите на едната Германия са искали да преминат през Берлинската стена и да станат граждани на другата Германия.

Alte Nationalgalerie

Старата национална галерия (Alte Nationalgalerie) - завършена е през 1876 г. Най-голямо възхищение предизвикват произведенията на Сезан, Реноар и Роден, които са признати за ненадминати творци от световните критици, но останалата част от богатата й колекция също ще Ви изненада.

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

Коментирай