Милка Тодорова, Директор Банкиране на дребно: „Закупуването на жилищен имот е едно от най-важните решения, които взима всяко семейство.“

Fibank предлага нови условия по жилищен кредит „Право на избор“. Ще ни споделите ли повече за тях?Милка Тодорова, Fibank

Да, от 20 април предлагаме нови, още по-добри условия за жилищни кредити. Както винаги поставяме съществен фокус върху нуждите на нашите клиенти и тяхното право на избор. Предоставяме им възможност сами да намалят лихвения процент по жилищния си кредит и оптимизират разходите за неговото обслужване. Това е възможно, чрез ползване на допълнителни услуги, предлагани от Fibank, които в комбинация могат да доведат до намаление от 1,50% на лихвата, която е приложима за съответния индивидуален кредитен рейтинг. В допълнение, банката продължава да не изисква такса за кандидатстване, отпускане, управление или ангажимент, което позиционира предложението ни за жилищен кредит като едно от най-изгодните на пазара.

От какви допълнителни услуги към предлагания кредит могат да се възползват клиентите на Fibank?

Допълнителните услуги, които могат да повлияят върху лихвения процент по жилищния кредит са внимателно подбрани, така че да отговорят на ежедневните финансови нужди на нашите клиенти и дори намаляват значително разходите им за банкови трансакции. Ние не очакваме и не изискваме ползването на ненужни или рядко срещани продукти и услуги и поради тази причина сме включили само основни такива, които се ползват масово от нашите клиенти. Продуктите и услугите предоставящи отстъпка са:

– 1,00%, при превод на декларирания доход по сметка в банката. По този начин всеки може да се възползва от бърз, лесен и сигурен достъп до средствата си, както и осъществява разплащания и банкови трансакции.

– 0,25% при ползване на пакетна програма „Моят избор онлайн“. Пакетът е един от най-атрактивните на целия банков пазар с изключителни преференции и предимства. Например в него са включени разплащателна сметка и дебитна карта без такса за теглене на всички банкомати в цялата страна.

– 0,25% при ползване на кредитна карта от Fibank с включен пакет за SMS известяване. Издаваните от Банката кредитни карти са един от най-популярните продукти, които предлагаме и са незаменимо средство за бързи и сигурни покупки. За да направим ползването им още по-приятно, до 30 юни са приложими специални условия за новоиздадени карти, съгласно които за определен период намаляваме наполовина лихвата, годишната такса за поддръжка и теглене на банкомат.

Все по-често потребителите се вълнуват и от възможност за рефинансиране на кредити. Какви са новите възможности, които предлага банката, когато става въпрос за рефинансиране на жилищен кредит?

През изминалите години, много потребители взеха ипотечен кредит, при условия и цени доста по-различни от настоящите. Наясно сме, че голяма част от тях имат желание да се възползват от атрактивните условия, които Fibank предлага, но същевременно, разходите, които съпътстват рефинансирането на съществуващия кредит от друга финансова институция се явяват неприятна бариера. Най-съществени като разход са нотариалните такси за учредяване и вписване на ипотека, които могат да достигнат до няколко хиляди лева и повече. Отчитайки факта, че при първоначалното учредяване на ипотеката, на тези потребители веднъж вече им се е наложило да заплатят този разход, ние подхождаме с разбиране и грижа, като сме им  подготвили специална оферта. В случай на рефинансиране на ипотечен кредит от друга банка, Fibank ще поеме и заплати вместо клиента нотариалните разходи за учредяване на ипотека в размер до 1 500 лв.

Специалната ни оферта за рефинансиране се предлага в комбинация с новите лихвени условия и възможности за отстъпки.

Какви са стъпките при кандидатстване и колко време отнема процесът от подаването на искането за жилищен кредит до получаването на кредит, в случай че кредитоискателят бъде одобрен?

При искане за ипотечен кредит правим оценка на кредитоспособността на клиента и на имота, който ще служи за обезпечение.

Препоръчваме на клиентите си, когато планират да закупят жилище с кредит, предварително да получат информация за размера и условията, при които банката ще ги кредитира. Така те по-точно ще могат да преценят бюджета си и ще се насочат към най-доброто жилище, което могат да си позволят в този момент. За тяхно удобство, ние им предлагаме напълно безплатно удостоверение за одобрен ипотечен кредит по финансови параметри, с валидност шест месеца, което може да получат няколко работни дни след подаване на искането.

В случай че кредитоискателят вече е направил своя избор и се е спрял на конкретно жилище, то е необходимо да предоставят документи за него, както и да се оцени пазарната му стойност. За улеснение нашите експерти ще предоставят списък с необходимите документите за конкретната сделка. При положително решение за финансиране се пристъпва към подписване на договор за кредит и се насрочва дата за покупко-продажба пред нотариус. Множество фактори оказват влияние върху срока, необходим за финализиране на ипотечна сделка, като действията от страна на банката отнемат най-кратко време – те приключват в рамките на обичайните срокове за издаването на документите по сделката от страна на държавните институции или набавянето на документите от страна на продавача.

От какво най-често се вълнуват клиентите на Fibank, когато са взели решението, че ще закупят мечтания нов дом с жилищен кредит?

Закупуването на жилищен имот е едно от най-важните и съществени решения, които взима всяко семейство. Често това решение е резултат на дълго обмисляне и планиране, а самата покупка се превръща в празник. Получаването на жилищен кредит е вид дългосрочно партньорство между банката и клиента, с условия удовлетворяващи и двете страни. Именно поради този дългосрочен характер на взаимоотношенията кредитоискателите често търсят и се вълнуват от избора на надежден партньор и намирането на изгодни ценови условия, които да отговарят на техните очаквания. В продължение на 25 години Fibank се е доказала като банката с най-клиентски ориентирана политика и иновативни финансови продукти, което ме кара да вярвам, че нашите клиенти са направили правилен избор.

Жилищен кредин от Fibank

Какви са Вашите съвети към клиентите, които са решили да кандидатстват за жилищен кредит от Fibank?

Внимателно да планират и бюджетират личните си финанси, така че покупката на желания имот да не се превърне в непосилна тежест. Да не забравят и да не пренебрегват разходите за придобиването (нотариални такси, местен данък и други), както и евентуалната нужда от ремонт на имота.

Конкретните специфики и потребности са индивидуални за всеки клиент, за което отново напомням, че най-добрият начин да получат експертен съвет и безплатна консултация е като посетят офис на банката.

Повече по темата можете да прочетете в материала „Кандидатстване за жилищен кредит – какво е важно да знам?“

 

 

 

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

Коментирай