2019 г. ще премине под знака на земното прасе, което символизира богатството и късмета във всички сфери на живота, но особено в печеленето на пари и инвестициите. Именно това китайско поверие е причината едни от най-старите запазени детски касички в Европа да са под формата на прасенце. Водещ благороден метал за 2019 година ще бъде златото. В облеклото се препоръчва да преобладават сиво, кафяво, жълто и златисто – цветове, свързани със земята и с блясъка на скъпоценния метал. Най-добрият талисман, който ще ни носи късмет през идващата 2019 година, е златна или позлатена фигурка на прасе.

ГОДИНАТА НА ПРАСЕТО

Това е последният знак в дванадесетгодишния китайски зодиакален цикъл. В Китай свързват Прасето (в различни диалекти може да бъде наречено Свиня или Глиган) с честността, добротата и късмета. Предстоящата година ще бъде време да се наслаждаваме на живота и на общуването с приятели.

Сребърна монета Година на прасето - гръбТрадиционно Fibank предлага на своите клиенти сребърна монета от 1 тройунция с проба 999/1000 с многоцветно изображение „Година на прасето“ от Новозеландския монетен двор. За всички, чието хоби е колекционирането на монети, е важно да спомена, че тази е последната от актуалната серия от 12 монети на монетния двор от Южния Пасифик. През годините този тип монети, разпостраняван от Fibank в качеството и на официален представител на Новозеландския монетен двор, се наложи на пазара заради високото си качество и атрактивната опаковка. За по-удобното и сигурно съхранение на всички 12 монети от тази серия предлагаме луксозна кутия-рамка, в която те могат да бъдат показвани, поставени в капсули. По този начин монетите ще изпълняват една от своите най-важни роли: вместо да стоят затворени в сейф, да доставят естетическа наслада на притежателите си. Неслучайно редица изследвания сочат, че колекционерите са измежду най-здравите и най-дълголетните хора в съвременния свят.

За инвеститорите банката предлага  златно и сребърно кюлче „Година на прасето“ на водещата швейцарска рафинерия ПАМП. Кюлчетата са украсени с авангардно двустранно изображение на покровителя на новата година по лунния календар, маркирани, съгласно изискванията на Лондонската метална борса (LBMA) и пакетирани в сертификатна опаковка. Златното кюлче е с тегло 5 г и най-висока чистота на метала - 999.9/1000, а сребърното е с тегло 1 тройунция (31.1035 г) и проба 999/1000. Какво по-добро начало за успешни инвестиции в предстоящата година на богатството и късмета?

Сребърно кюлче - Година на прасето Сребърно кюлче - Година на прасето, гръб Златно кюлче - Година на прасето, FibankЗлатно кюлче - Година на прасето, гръб

Повече информация за продуктите можете да откриете в онлайн магазина https://my.fibank.bg/GoldShop

 

Валентина Григорова-Генчева

Доц. д-р Валентина Григорова-Генчева работи за Първа инвестиционна банка от 2001 г. Тя създава и ръководи единствения по рода си в България банков департамент, специализиран за сделки с благородни метали, инвестиционни консултации и нумизматични експертизи. От 2008 г. води магистърски курс от лекции на тема „Културното наследство: пазар и инвестиции” в СУ „Св. Климент Охридски”. От 2016 г. води магистърски курс "Пазари и инвестиции в благородни метали" във ВУЗФ.
Автор е на публикации в областта на историята, археологията и нумизматиката. Валентина води рубриката „Злато и нумизматика”, в която Ви запознава с актуалното от света на благородните метали и монетите, и отговаря на Ваши въпроси, свързани с тях.

Коментари

Коментирай