Не знам за вас, но аз с удоволствие констатирам през последните две години, че в София, лятно време нещата се пораздвижват откъм организирани събития и инициативи и така трябва да бъде. Има, разбира се, с какво да догонваме градове като Берлин, Барселона или Лондон, но замислете се за събития като „Нощта на галериите и музеите", изложбите разположени из Центъра на София или Филмовият фест миналото лято пред Народния театър. Прекрасен повод да поседиш безпричинно в градинката без някой да ти сложи етикета на безделник.

Защо ви казвам всичко това ли? Ами, защото ще имам удоволствието да ви разказвам за всички обществени инициативи, в които ПИБ участва или организира, а те не са малко.

Казвам се Таня Ангелова и съм на скромнител, но интересни 25 години. Ще ви разказвам за обществените ангажименти на ПИБ така, както аз ги виждам като гражданин на тази страна, като жител на моя град, като приятел, като дъщеря, като мен.

Прекрасно е, че мога да стартирам тази „рубрика" с едно интересно събитие, каквото е изложбата на списение „GEO".

Изложбата се открива довечера от 19. 00 часа в градинката пред НДК и ще стои там до 21 Юни 2008.

Ще бъдат изложени 80 фотографии на различни теми като "Пейзажи", "Човешкият живот", "Животни" и "Наука и технолия", обединени под общото заглавие „Многоликата планета".

Знам, че повечето от вас ще си кажат: „ Ми да, банкери! По цял ден седят пред компютрите и правят сметки. Повечето са такива хиени и лешояди, разбира се, че ще подкрепят такава изложба!"...Аз обаче предпочитам да ни виждат като розови фламинга. Екзотични екземпляри.

Избрахме да подкрепим тази иницатива, защото ни омагьоса изкуството на фотографията. Различният поглед върху ежедневните неща, духът на свобода и красота, които носят със себе си картините. Моят личен фаворит е секцията „Наука и технология"...Смятам ,че толкова сме свикнали с ежедневните неща , че забравяме красотата на детайла, а не трябва.

Ще се радвам да посетите изложбата и да споделите вашето мнение.

А кой е вашият фаворит?

Коментари

  1. @ m
    По някой път има по-важни неща от запетайките! Видях изложбата, защото прочетох тук за нея - много е добра!

  2. дааа случват се рзни неща, така е! А тази седмица и в подлеза на Ц. Гара даже ще има рояк от Ди-Жей :) иначе прекрасна изложба

  3. Запетайката за нищо я нямате, уважаема госпожо/госпожице... Попрочетете малко, има достатъчно информация из нета: как се слага, интервал дали пред или зад нея се поставя и прочие.

Коментирай