Специална селекция инвестиционни продукти на преференциални цени

Златото има своята непреходна стойност във времето. Ето защо за поколения наред благородният метал запазва позицията си на предпочитан финансов инструмент за дългосрочни инвестиции.

Водещо предимство на сделките с инвестиционно злато е, че са освободени от ДДС, а борсовата му цена може да се види без регистрация и такси на много места в Интернет. Инвестицията в злато позволява сравнително големи парични суми да се съхраняват в малък по обем продукт.

„През изминалата година и щатските, и европейските пазари отбелязаха ръст в инвестициите в злато. Несъмнено най-важното доказателство за сериозната роля на златото в съвременните финансови пазари е възходящият му тренд на азиатските борси. Шанхайската и сингапурската борса, например, тъгуват със стотици тонове инвестиционно злато. В Сингапур беше създаден и най-големият трезор за съхранение на златни кюлчета. От друга страна, централните банки също започнаха да увеличават запасите си. Най-интересното, обаче, е, че страни със стабилна икономика (Германия, Франция и Холандия) започнаха да репатрират златните си резерви. Германия дори извършва процес на претопяване и ново маркиране на златния си резерв” - коментира д-р Валентина Григорова-Генчева – директор „Злато и нумизматика” в Първа инвестиционна банка – създател и ръководител на единствения по рода си банков департамент, специализиран в сделки с благородни метали, инвестиционни консултации и нумизматични експертизи.

В края на годината нашите експерти подбраха за Вас специална селекция продукти от злато с най-висока проба, 999.9/1000, предложени на преференциални цени. Тя включва общо 6 продукта, които ще бъдат перфектно допълнение към личната Ви колекция инвестиционни продукти или изискан подарък за най-близките Ви хора.gold_promotion

Всеки от тях носи и специално послание като символ на здравето, силата, мъдростта, богатството и семейните ценности.

 

bar-snakeЗлатно кюлче "Година на Змията”

злато проба 999.9/1000 5 г и 1 тройунция

За първи път инвестиционно кюлче има декорация от двете страни: изображението на змия върху лицевата страна продължава и върху опаковата. Змията се появява като символ почти навсякъде около нас и носи своята енергия – мъдра и вечна. Тя е символ на мъдростта, живота и смъртта. Змията е пазителка на семейното огнище. Следващите години на змията са 2025, 2037, 2049 и така през 12 години.

Кюлчетата от 5 г и 1 тройунция са представени в стандартната сертификатна опаковка на швейцарската рафинерия ПАМП и в кутийка на Първа инвестиционна банка. Допълнителна информация за продукта и поръчка: тук

Цена: 5 г - 470 лв., 1 тройунция - 2825 лв.

bar-dragonЗлатно кюлче „Година на Дракона”

злато проба 999.9/1000, 5 г и 1 тройунция

Едно от първите инвестиционни кюлчета, които имат декорация от двете страни: изображението на дракон върху лицевата страна продължава и върху опаковата.

Драконът е едно от най-старите и многозначни същества в китайската митология. Той е безсмъртен и обикновено пази несметни съкровища, затова се превръща в символ на късмет, богатство и дълголетие. Драконът е олицетворение на мъжката сътворяваща природа Ян и в това си качество е почитан като символ на властта. Неслучайно изображението му украсява дворците, мебелите и облеклото на императорското семейство и благородниците.

Кюлчететата от 5 г и 1 тройунция са представени в стандартната сертификатна опаковка на швейцарската рафинерия ПАМП и в кутийка на Първа инвестиционна банка. Допълнителна информация за продукта и поръчка: тук и тук 

цена: 5 г – 442 лв., 1 тройунция – 2769 лв.

gold-bars_all

Колекционна серия "Треска за злато"

Колекционната серия „Треска за злато” съдържа 6 уникални златни кюлчета. Всяко от тях е с най-чиста проба (999.9/1000, общо тегло 31.1035 г) и представя една от петте държави, изиграли особена роля в търсенето на злато – Бразилия, Русия, САЩ, Австралия и Канада. В колекционната серия място е намерено и за едно късче самородно злато – за всички ентусиасти и колекционери на късчета от историята.

Кюлчетата са в елегантна индивидуална цветна опаковка-сертификат. Колекцията е представена в луксозна кутия с прозрачен капак, която предлага възможност за окачване на стена като картина. Допълнителна информация за продукта и поръчка:  тук

Цена: 2547 лв.

wedding-medal_bookЗлатен сватбен медал

злато проба 999.9/1000 диаметър 33 мм 1/2 тройунция

Медалът е подходящ както за подарък за сватбения ден, така и за отбелязване на годишнини. Върху двете му страни са изобразени двойка влюбени, който се вричат във вечна любов. Монетата се предлага в уникална луксозна опакова, върху която за изписани вечните стихове от лириката на Яворов  - „Ще бъдеш в бяло”. Медалът носи послание за вечната любов и семейните ценности.

Златният сватбен медалът е произведен и маркиран от ПАМП (Швейцария) -  една от водещите световни компании за рафиниране и преработка на благородни метали. Допълнителна информация и поръчка: тук

Цена: 1063 лв. за 1/2 тройунция

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай