Важна информация за всички картодържатели

През месец юли 2008 г. Diners Club International® беше придобита от Discover Financial Services.1

Като резултат, скоро всички карти на Дайнърс Клуб ще бъдат приемани в милиони търговски обекти, обозначени с логото за приемане на карти на Discover в Севера Америка. В допълнение, картодържателите на Дайнърс Клуб ще имат достъп до банкомати чрез PULSE Network в САЩ.2

Всички новоиздадени карти Дайнърс Клуб ще имат логото на Discover Network и PULSE на гърба на картата.

В България можете да ползвате Вашата карта както и до сега:

• в търговски обекти като проверявате за наличие на лого на Diners Club International®

• като получавате пари в брой на банкомат, обозначен с лого на Diners Club International® или Сирус (Cirrus®)

Моля, отбележете следните промени:

От 1 юли 2009 г. ще можете да получавате пари в брой от банкомати с логото на Diners Club International® или PULSE.

Имайки в предвид, че интеграция от такъв голям мащаб изисква технологично време, допълнително ще Ви съобщим точната локация на новите търговски обекти и банкомати, на които ще бъдат приемани картите, в момента когато информацията бъде налична.

Интегриране на Discover® Network и PULSE®

Въпроси и отговори за картодържателите Януари – 30 Юни 2009 г.

Защо логото на Discover Network и PULSE са на гърба на на моята карта?

През юли 2008 г., Diners Club International® беше придобита от Discover Financial Services.

В резултат, всички карти на Diners Club International® ще бъдат приемани в милиони търговски обекти, обозначени с логото на Discover в Северна Америка. В допълнение, картодържателите на Дайнърс Клуб карти ще имат достъп до банкомати чрез PULSE Network в САЩ.

Всички новоиздадени Дайнърс Клуб карти ще имат логото на Discover Network и PULSE на гърба на картата по време на процеса на интеграция и приемственост.

Ще има ли промяна при приемането на моята Дайнърс Клуб карта след Януари 2009?

Ще можете да ползвате Вашата карта по същия начин както до сега в световната мрежа на търговски обекти, които приемат карти на Diners Club International®

Мога ли сега да използвам своята Дайнърс Клуб карта в търговски обекти на Discover Network?

От началото на октомври 2009 г. търговските обекти, обозначени с логото на Discover Network, ще започнат да приемат Вашата карта. Въпреки това, интеграция от толкова голям мащаб изисква технологично време, за да бъде завършена, така че може да попаднете на търговски обекти, при които системата все още не функционира. В случай, че търговецът не е сигурен дали може да приеме Вашата карта, прокарайте картата през ПОС терминала и по този начин търговецът ще може бързо да установи дали системата му е подготвена да приеме Вашата карта. Предварително се извиняваме за причинени неудобства по време на интеграционния период.

Кога мога да използвам моята Дайнърс Клуб карта на банкомати на PULSE ?

Продължавайте да търсите банкомати с логото на Diners Club и Cirrus както до сега, а от 30 юни 2009 г. ще можете да теглите пари в брой на банкомати само с логото на Diners Club International® или PULSE.

Картата ми ще изглежда ли по различен начин?

Лицевата страна на Вашата карта е непроменена, а новата Ви Дайнърс Клуб карта ще има логото на Discover Network и PULSE на гърба на картата.1

Мога ли да използвам съществуващия PIN код на картата ми?

Вашия ПИН код остава непроменен.

1. Discover Network, е бизнес звено на Discover Financial Services и представлява мрежа за картови разплащания с милиони търговски обекти с най-голяма сигурност.

2. PULSE е бизнес звено на Discover Financial Services и е една от водещите мрежи за банкомати в САЩ, което обслужва повече от 4,500 банки, кредитни компании и депозитни институции, като предоставя достъп до стотици хиляди банкомати, включително банкомати на PULSE в САЩ.

Коментари

  1. Като кaртодържател на Дайнърс Приве карта - благодаря за инфото. Pulse е доста реномирана и стабилна институция, която ще ми даде обширен достъп за картови приложения в бъдещи бизнес пътувания. Много добре!

Коментирай