В блога ни продължаваме да Ви представяме добрите примери в българския бизнес. Днес ще Ви запознаем с г-жа Музафер Рамадан – собственик на фирма „Нар” ООД – представител на Автоваз за България.

Muzafer _RamadanФирма „НАР” ООД е в сферата на автомобилния бизнес от началото на далечната 1990 година. През 2002 г. „АВТОВАЗ”, Толиати, Русия се доверява на професионализма и смелите бизнес идеи на ръководството на фирмата и поверява официалното представителство на марката ЛАДА на „НАР“ ООД. В рамките на едва няколко години фирмата съумява да изгради отлична материална база и работеща ефективно дилърска мрежа. За кратко време продажбите на автомобили с марката ЛАДА нарастват с над 300%, а търсенето е неимоверно. Отношенията с клиентите са коректни, което много бързо води до създаване на дългосрочни и стабилни търговски взаимоотношения с представители на частния и държавния сектор. Във фирмата са създадени прекрасни условия за работа на персонала. Всеки от отделите се ръководи от високо квалифицирани и образовани професионалисти и специалисти, които влагат най- доброто от себе си в обслужването на клиентите и работата с тях.

Фирмата има два основни автомобилни центъра - в гр. София и в гр. Хасково. Всеки от тези центрове разполага с модерно оборудван автосервиз, функциониращ шоурум, склад за оригинални резервни части, административни офис помещения и всички удобства, необходими и задължителни за качествено обслужване на клиенти.

baza Haskovo baza_sofia_p.4-5

  1. Г-жо Рамадан, разкажете ни накратко за Вашия бизнес?

Бизнесът на фирмата е тясно специализиран в търговията с автомобили, продажбата на автомобилни части, транспорт и гаранционно, следгаранционнo, извънгаранционно обслужване на автомобили. Заедно със съпруга ми  стартирахме преди 26 години. През този период от над четвърт век фирмата ни премина през много метаморфози и сътресения, но успя да се задържи на пазара.

След близо три десетилетия с гордост мога да заявя, че успяхме да изградим един сравнително стабилен бизнес, една добре работеща фирма в лицето, на която клиенти и контрагенти намират коректен и надежден партньор.

  1. Какви бяха трудностите в самото начало?

Трудностите в самото начало бяха по-скоро от страха от непознатото и нестабилната бизнес среда. Имахме много предизвикателства пред нас, много въпросителни, на които се наложи сами да дадем отговор с цената на много усилия и труд,

  1. От кого получихте най-голяма подкрепа във Вашето начинание?

През всички години подкрепата между мен и съпруга ми е била неимоверна и стабилна. Той е подкрепял мен в трудни ситуации, както и аз него, когато е имало нужда.

  1. Кой ръководи бизнеса Ви?

За моя огромна радост бизнесът ни се ръководи от мен и моя съпруг, както и с помощта на нашата дъщеря. Не само в личния живот, но и в бизнеса, най-важни са подкрепата и помощта на семейството.

  1. На какъв брой служители давате работа?

По стечение на обстоятелствата през годините броят на служителите ни беше редуциран. Към момента във фирмата на постоянен трудов договор са наети 25 души.

  1. Бихте споделили с нашите читатели Вашия най-голям успех или това, с което най-много се гордеете?

В професионален план най-много се гордея, че фирмата успя да устои на сътресенията и кризите.

avtosalon Sofia

  1. Какви са плановете Ви за развитие на бизнеса Ви?

Планове е много трудно да се правят в динамичната и несигурна бизнес среда в България. За това предпочитам да адаптирам бизнеса към изискванията на пазара.

  1. От кога сте клиент на Fibank?

Фирмата ни е клиент на Банката от 2 години.

  1. Кое беше водещото предимство, за да изберете Fibank?

Основният фактор, който натежа при избора ми на Първа инвестиционна банка за обслужваща бизнеса ми банка, бе, че в банката работят специалисти, които приемат всеки случай, всеки бизнес, всеки клиент като индивидуален. В тази банка работят на първо място хора, които са запазили човешкото в себе си. На второ място кадрите на банката са страхотни специалисти. На трето място, Банката подкрепя бизнеса и предлага чудесни условия, адекватни на нуждите и възможностите.

  1. Какво бихте посъветвали хората, които желаят да стартират свой собствен бизнес, но все още не са направили първата крачка?

Бих посъветвала хората, които имат желание да стартират свой собствен бизнес, да имат смелостта да го направят. Лао Дзъ е казал: “Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка”. И това напълно важи за бизнеса. Нека начинаещите в бизнеса да потърсят коректен партньор като Fibank. Така успехът е гарантиран.

  1. На финала: пожелайте нещо на нашите читатели

Пожелавам на Вашите читатели стабилен, устойчив и проспериращ бизнес, зад който да стоят качествени кадри и професионалисти. И нека имат смелостта да последват своите бизнес (и не само) идеи и мечти. Защото всичко е по-лесно с Fibank

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай