Кампанията на Fibank (Първа инвестиционна банка) за продажба на традиционния благотворителен календар за 2022 г. приключи, като събраните средства са 13 727 лв. Fibank ще удвои сумата, с която ще подкрепи дейността на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и на Селскостопанската академия – София, като по този начин дарителската кауза на банката събра над 27 000 лева.

"Много сме щастливи, че за поредна година партнираме на ПИБ в подкрепа на една благородна кауза. Благодаря за предоставената възможност, за нас беше чест!", сподели г-жа Илиана Раева, Председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

Председателят на Селскостопанската академия – София проф. дн. инж. Мартин Банов благодари за прекрасната инициатива и обяви, че „средствата от дарителската кампания на Първа инвестиционна банка ще бъдат използвани за закупуване на софтуерни пакети за статистическа обработка на данни от селекционни изследвания за създаване на нови български сортове култури и провеждане на обучение на учените за работа с тях“.

Календарът на Fibank за 2022 година беше посветен на идеята за устойчиво развитие и съчетава финеса и грацията на девойките и момичетата от БФХГ, които позират с типично български плодове, зеленчуци и цветя. Той е изработен върху изцяло рециклируема хартия в продължение на дългосрочния ангажимент на ПИБ към отговорни устойчиви практики. Благотворителните инициативи на банката, въплътени в нейния годишен календар, стартираха още през 2012 г. На страниците на календара досега бяха спортисти, артисти, познати и любими личности от телевизионния екран. През годините Fibank подкрепи финансово каузи, свързани с насърчаване на раждаемостта в България, подкрепата на спорта, музиката, дейността на приютите за домашни любимци и много други.

„Удовлетворен съм, че благотворителният ни календар отново вдъхнови нашите клиенти да направят добро, като те се включиха в каузата за подкрепа на българския спорт, запазването и развитието на българските сортове. Благодаря им, че вече 10 години заедно подкрепяме българското в различни обществени сфери. И през тази година Първа инвестиционна банка ще продължи създадената традиция да има свой уникален календар, който ще представим в края на годината“, сподели г-н Никола Бакалов - Главен изпълнителен директор (CEO) и Председател на Управителния съвет на Fibank.

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай