Първа инвестиционна банка взе първа награда в категорията „Социална отговорност към служителите" в конкурса на в. Пари „Социално отговорна компания на годината".

Наградата ни бе връчена лично от от заместник-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

ПИБ бе избрана измежду 200 други компании, взели участие в конкурса, като ние бяхме единствената финансова институция, получила награда за социално отговорна компания.

„Всички ние, голямото семейство на ПИБ, сме изключително горди с тази награда", коментира г-жа Мая Георгиева, изпълнителен директор на Банката, чийто ресор са проектите свързани със социалната отговорност на компанията.

Екипът на ПИБ винаги е вярвал, че може с общи усилия, вяра и ентусиязъм да работи успешно за устойчивото развитие на работната и социална среда в България.

Приоритет за нас винаги ще останат децата, като в момента привършваме работа по програмата „Библиотеки за българските училища", която се реализира със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи" в осем български града. Предстои ни да раздадем и годишните стипендии на възпитаници на домове за деца лишени от родителски грижи, които изучават банково дело.

Коментари

  1. bravo naistina. pravi mi vpechatlenie,che sluzhitelite vinagi sa na mnogo visoko profesionalno nivo

  2. Благодарение на тази публикация попаднах на информация за инициативите Ви. За съжаление преди не бях чувала за Вашата социална дейност. Чест ви прави, че от толкова време се занимавате с благотворителна дейност и то не само около Коледа когато всички се раздвижват. Аз съм учителка и живея в Русе. Може би и за това толкова ме впечетли програмата Ви за училищните библиотеки. Пожелавам Ви много успехи и на Вас и на децата на които помагате.

  3. Аз съм бивша служителка на Първа Инвестиционна Банка. В началото започнах като фронт-офис, след това бях кредитен инсоектор ФЛ. Бях приятно изненадана от инициирането на блога на банката. Следя го с интерес. Мисля че сега е моят шанс да се включа, защото аз все пак още някакси гледам от вътрешната страна, но съм и доволен клиент. За мен все още е неестествено да публикувам мнения като клиент. Но мога да споделя че аз изцяло подкрепям номинацията на в. „Пари” за „Социално отговорна компания на годината” като бивш служител на ПИБ. Работила съм там повече от 3 години, станах част от няколко екипа, бях винаги мотивирана за работа, сутрин ставах с удоволствие, финансово като млада дама бях добре... ПИБ е един приятен спомен за мен. Между комуникацията с хора винаги изникват спорове и неприятни моменти, но сега като погледна назад се сещам само с хубаво за ПИБ. Сега живея и работя в чужбина, където живея с моя съпруг. Знанието и опитът които ми останаха си казват думата. Честито на ПИБ.

  4. Пак браво на ПИБ-а!!! Освен че според мен са отговорни пред обществото и към своите клиенти, българската банка била изключително отговорна към своите служители...все пак те са птичките, които правят пролетта. Браво!!

Коментирай