Когато сме на път да изтеглим кредит, за да закупим жилище или просто да го обзаведем, много са факторите, които трябва да вземем предвид, за да направим рационално решение. От една страна трябва да преценим за какъв период ще изтеглим кредита, а от друга – при какви условия ще го погасяваме.

Когато клиенти се обръщат към нас с молба за съвет и препоръка, те основно се интересуват от лихвата по кредита, който ще изтеглят. Въпреки че тя формира голяма част от цената на кредита, ние им обръщаме внимание и на таксите по разглеждането на документите, както и на комисионата по обслужването на кредита. Важно е да се знае и че едно от основните условия при отпускането на ипотечен заем е застраховката на имота. В много случаи по-ниската лихва в началния период е значително облекчение, тъй като веднага след закупуването на жилището се налага и то да бъде обзаведено, което е свързано с допълнителни разходи. По-ниските или изцяло премахнати такси за разглеждане на документите допълнително улеснение.

От няколко дни предлагаме своя ипотечен и жилищен кредит ПРЕимущество при по-облекчени условия, от които можете да се възползвате до края на месец юни. Например през първата година лихвата по кредита е фиксирана на 5.5% - това ще ви позволи по-лесно да планирате закупуването на мебелите и преместването си в новото жилище. Премахнахме и таксата за предварителното проучване и разглеждането на документите, съпровождащи искането за кредита – още един първоначален разход. На свой ред ние поемаме и застраховката на ипотекирания имот. ПРЕимущество е и възможността да погасите своя кредит по-рано, без да дължите комисиона за това. Така в случай че имате възможност да върнете отпуснатите средства по-рано, отколкото сте очаквали в началото, ще можете да го направите, без да заплащате нищо в повече, като в допълнение ще си спестите макар и малките годишни разходи по обслужването на кредита.

Помислили сме и за още нещо. Дори и все още да не сте взели крайно решение кое ще бъде вашето ново жилище, ние ще ви издадем удостоверение, че сме готови да ви отпуснем кредит с точно определени параметри и можете спокойно да пристъпите към преговори с продавачите. Удостоверението е със срок от 6 месеца и ви дава допълнителна сигурност в дългото търсене на най-доброто жилище.

Наскоро представихме и нещо ново за българския пазар – картата YES. Тя обединява в едно кредитна карта с най-новите технологии и възможността за безконтактни плащания и карта за лоялност, с която събирате точки за всяка своя покупка в партньорската мрежа YES. Заедно с кредита можете да кандидатствате и за MasterCard YES – ще я получите с предварително заредени 2000 точки по програмата за лоялност YES.

На специалната страница, посветена на „ПРЕимущество”, сме поместили и кредитен калкулатор. В него можете да определите сумата на кредита и така ще придобиете по-точна представа за неговата цена.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

Коментирай