Все още в представите на хората битува митът, че ако си банков служител, значи си скучен и нямаш други, различни от банкирането, интереси. Но предразсъдъците са създадени, за да бъдат опровергавани. Един от примерите за това е Боряна Петкова от екипа на Fibank – банката, чиито служители всеки път са усмихнати, спокойни и всеки до един е много симпатичен.

Тя е тук от 18 години. Както сама се шегува, тъкмо е направила пълнолетие като част от Fibank. Стартира пътя си в банката през 2004 г. като Фронт офис служител и 2 години по-късно се включва в нов проект за миграция на основната банкова система. След успешното завършване на проекта, й предлагат да създаде свой собствен отдел, който да подпомага работата на всички служители в офисите на Първа инвестиционна банка (тогава над 1000 души). Така стартира собствен екип, който първоначално наброява четирима служители. Впоследствие натрупва опит и в ръководенето на проекти, и така се впуска в нова сфера, и постига своята цел - да има специализирано звено за Управление на проекти в Банката, което тя да ръководи. Това, което изтъква като най-интересно в работата й е, че всеки нов проект й дава възможност да участва и да допринася за успешното реализиране на нови продукти, услуги, системи, дигитализация на процеси и оптимизации.

Един от най-предизвикателните проекти за нея е сливането на Fibank с МКБ Юнионбанк. Тогава, заедно с целия екип, работещ по проекта, успяват да го завършат успешно само за половин година.

За работата й по различни проекти и нейната роля в тях, тя казва: „Добрата комуникация е качеството, което ми помага най-много през тези 18 години. Умея да се разбирам с всеки, независимо на каква позиция е той и това ми помага да координирам различни дирекции и процеси.“

Боряна е семейна и има две деца – на 7 и на 10 години, с които обожава да ходи в планината, да карат ски, да пътешестват и да играят на различни игри. Закуските за следващия ден обикновено приготвя след като децата легнат да спят – от 22.00 ч. до полунощ, а уикендите ги глези с вкусни закуски и десерти – палачинки, тирамису, шоколадово суфле и милфьой са фаворитите на цялото семейство.

Ако някой се чуди как успява да менажира всичко без да се изгуби нещо по пътя и същевременно да е толкова усмихната и позитивна, разковничето е: да имаш също толкова интересен живот след работа. „Човек има ли какво да го вълнува и да буди интереса му, да стои в кондиция, а не всичко да му е скучно и монотонно, е щастлив и ведър човек”, заключава Боряна Петкова.

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай