Често, когато трябва да изберем подарък за близките ни, се изправяме пред въпроса:  „Какво е най-подходящо?”. С подаръка, който поднасяме, даряваме освен материалното, емоция и послание. Какво по-хубаво от това да подарим в една монета - символ на вярата, надеждата и любовта?

Независимо от пола, възрастта и предпочитанията на човека, за когото търсите подарък, в нашите предложения от благородни метали ще намерите подходящ подарък с непреходна стойност и завладяващо лично послание.

Представяме Ви избрани продукти от нашата серия монети:

СИМВОЛИТЕ НА ВЯРАТА:

Pendente_main_big

Монета-медальон Мадона с дете (E. Earle)

Изящната монета пресъздава мотив от една от ценните коледни картички на американския художник-модернист Ейвинд Ърл.  Елегантният кръгъл пендатив – „Мадона с дете” е изработен от сребро с най-висока проба и е чудесен сувенир за колекционерите, които могат да го закупят за себе си или за подарък.

Цена: 145 лв.

 

Монета „Св. Георги”George_box-open5000

Монетата изобразява един от най-почитаните светци от всички християни – св. Георги Победоносец. Монетата с цветно изображение и масивна позлата е изработена по уникална съвременна технология с тегло от 2 тройунции сребро с проба 999/1000. Тя е в правоъгълна конвексна форма, с размер 27/77 мм и с индивидуална номерация.

Цена: 375 лв.

 

Монета „Мадона с дете”

Madonna_main_big_2015Стилна и подходяща за всеки вкус, монетата „Мадона с дете” е с цветно изображение и изработена по уникална съвременна технология, която отразява напълно ефекта на позлатяването. Върху монетата е пресъздадена известната творба на ренесансовия италиански майстор Сано ди Пиетро (1405-1481), представител на художествената школа в Сиена. Монетата тежи 1 тройунция сребро с проба 999/1000 и диаметър 40 мм.

Цена: 250 лв.

 

Българска иконография Св. Димитър ЧудотворецStDimitar_main_big

Наред със Св. Георги Победоносец, Св. Димитър е един от най-почитаните християнски светци. Според легендата, Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на Св. Георги.

Монетата е изработена от злато проба 999/1000 с тегло 8.64 г и номинална стойност 100 лв.

Цена: 923 лв.

 

Българска иконография Св. Св. Константин и ЕленаStStConstantineHelena_main_big

На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българската народна банка с годината 1879, изписана върху лентата. Номиналната стойност е 100 лв. а годината на емисия -2013. Околовръст е изписано „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА”. Изработена е от злато с проба 999/1000, тегло 8.64 г и номинална стойност 100 лв.

Цена: 1000 лв.

 

Български църкви и манастири Манастирът ЗографManastir-Zograf_Main_big

На обратната страна на монетата е изобразена старинна гравюра от ХІХ век, изобразяваща сградата на манастира „Св. Георги Зограф”, над която има надпис в полукръг „МААНАСТИР „СВ. ГЕОРГИ ЗОГРАФ”. На лицевата страна в лявата половина е изобразена емблемата на Българската народна банка с годината „1879”, изписана върху лентата. В полукръг има надпис „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА”. В дясната половина е изобразена икона на Св. Георги Зограф, съхранявана в Зографския манастир в Света гора – Атон.

Монетата е изработена от сребро с проба 925/1000, теглото й е 23.33 г, а номинална стойност -10 лв.

Цена: 75 лв

 

БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ И ЛИТЕРАТУРА:

125 години от рождението на Димчо Дебелянов

DDebeljanov_main_bigМонетата е изработена от мед с проба 900/1000. Теглото й е 16.4 г, а номинална стойност - 2 лв. Емисия 2012 г.

Цена: 20 лв.

 

 

250 години „История славянобългарска”

250-godini-Istoriya-Slbul-_Main_bigМонетата пресъздава един от символите на българската духовност и култура – История славянобългарска на Паисий Хилендарски. Изработена е от ребро с проба 925/1000 с нанесено частично позлатяване. Тегло й е23.33 г, а номинална стойност - 10 лв. Емисия 2012 г.

Цена: 84 лв.

 

Сребърна монета „Панагюрско съкровище"- ритон животинска глава

Panagyurishte_Riton2_main_bigЕдна от монетите, посветени на Панагюрското златно съкровище, сребърната монета е с частично позлатяване от 1 тройунция, проба 999/1000. Монетата се предлага в луксозна кутийка със сертификат.

Цена: 170 лв.

 

Български народни приказки Косе БосеKose-Bose-Main_big

Сребърната монета е с нанесено оцветяване 500/1000. Теглото й е 23.33 г, а  номинална стойност  - 5 лв.

Цена: 50 лв.

 

Традиционни български занаяти - Грънчарство

Crafts_Main_bigТрадиционните български занаяти също са част от колекцията монети на Fibank. Монетата, посветена на грънчарството, е от сребро с проба 500/1000 и нанесено оцветяване.  Теглото й е 23.33 г, а номинална стойност - 5 лв. Емисия 2009 г.

Цена: 69 лв.

 

СИМВОЛИ ВЪРХУ МОНЕТИ

Сребърна цветна монета за влюбени "Свети Валентин" StValentin2013-Main_big

Сребърна монета с многоцветно изображение, произведена в Новозеландския монетен двор: 1 тройунция, сребро проба 999/1000, диаметър: 40.7 мм, номинал: 2 новозеландски долара. В кутийка под формата на сърце, украсена с кристали Сваровски.

Цена: 125 лв.

 

Сребърна монета Българска роза

BulgarianRose2_main_bigИзработена е от 1 тройунция сребро с проба 999/1000 и с частично позлатяване, диаметър: 40.7 мм, номинал: 2 новозеландски долара. Монетата е произведена в Новозеландския монетен двор и се предлага единствено от Fibank.

Опакована е във вътрешна луксозна кутийка, пълна с ароматизирани розови потпури и роза върху капака и външна кутийка от лакиран картон. Сертификатът е на български и английски език и включва описание на историята на розата.

Цена: 146 лв.

 

Монета за сватба Love foreverLoveForever_main_big

Подходящ подарък за един от най-важните дни в живота на едно семейство. Монетата е изработена  от 1 тройунция, сребро с проба 999/1000, диаметър: 40 мм. Продава се в луксозна кутия под формата на сърце. Монетата е придружена от сертификат.

Цена: 160 лв.

 

Монета за бебе Anne Geddes – за момиче и за момче

Монетите са изработени от 1 тройунция сребро с проба 999/1000. Диаметърът е 40 мм. Продават се в луксозна кутия с подарък - посребрена гривничка за момичетата и чукче-дрънкалка за момчетата. Монетите са придружени от сертификат.

Цена: 170 лв.

Anne-Geddes-Girl_Main_big Anne-Geddes-Boy-Vsss_Main_big

 

Освен богата колекция от монети от злато и сребро, в нашето портфолио можете да откриете още медали, кюлчета, кюлчета – медальони и колекционни серии. В богатото разнообразие от висококачествени продукти ще намерите подходящия подарък за всеки вкус и стил, както и за личната Ви колекция.

Всички продукти могат да бъдат закупени от клоновете или офисите на Първа инвестиционна банка, както и онлайн – през електронния ни магазин: my.fibank.bg/GoldShop

 

 

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай