Броени дни, след като Fibank (Първа инвестиционна банка) пое инициативата за оборудване на ATM устройства на банката с уред, който улеснява хората с нисък ръст при теглене на пари и проверка на сметка, Националната организация „Малки български хора” – хора с нисък ръст, под 140 см., изрази официално своята благодарност за подетата инициатива и призова и останалите банки в страната да последват добрия пример.

В своето благодарствено писмо инж. Светослав Чернев, Президент на НО, заяви своята признателност: „…бих желал да изкажа своята благодарност и благодарността на нашите членове за това, че Първа инвестиционна банка АД пое този морален ангажимент и направи първата стъпка, свързана с премахването на архитектурните бариери за малките хора, стъпка, която ще трябва да направят и останалите банки в страната, за да покажат, че са на европейско ниво и са социално отговорни като Първа инвестиционна банка АД.”

Първият банкомат в България, приспособен за хора с нисък ръст, се намира пред банковия офис на централата на Първа инвестиционна банка на столичния булевард „Драган Цанков” 37. Повече за него можете да прочетете в публикацията  Първият банкомат в България, приспособен за хора с нисък ръст”

В Националната организация „Малки български хора” членуват хора с нисък ръст (ръст под 140 см.), който се дължи на група от редки заболявания, чието проявяване е от 1:25 000 до 1:40 000 в общия случай, поради което членовете на организацията са малка група от хора, които живеят разпръснати на територията на цялата страна. 

Assoc.na_Malkite_hora

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

Коментирай