За четиринадесети пореден път Банско събира на едно място най-известните имена от света на джаз музиката. Джаз фестивалът започна с подгряващи концерти, като на 6 и 7 август на сцената се качиха Диксибенд Тетевен, Лили Иванова със своя бенд, Ансамбъл Тракия и Балкански коне.

Fibank е традиционен спонсор на фестивала вече 14 години и тази година организира събитие, на което присъстваха клиенти, партньори и приятели. Специално за тях пяха Камелия Тодорова и Васил Петров.

В понеделник пък Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев откри официално фестивала. А в списъка с изпълнителните са Джазекс бенд, Джаки Райън и Лари Вукович трио. Днес ще свирят етно джаз формацията Кафе Бол, Елина Дуни и британската група Джайв Ейсес.

В списъка на изпълнителните до края на фестивала са Ондрей Щверачек квартет, Камелия Тодорова, Йони Видал, Боряна Димитрова квартет, Мънго Джери блус, Биг Бенг Саданск, Акага и много други.

Не пропускайте да се насладите на приятната атмосфера и красивото изкуство на музикантите. Концертите продължават до 13 август и започват всяка вечер в 19 ч.

*Автор на снимките е Маги Скорчева

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

Коментирай