На 6 юни в София се проведе авторитетния финансов форум „Иновации“, организиран от асоциация „Банка на годината“. Главният изпълнителен директор и председател на УС на Fibank – Никола Бакалов, заедно с още мениджъри от водещите финансови институции в България, взе участие в панела „AI в банковия бизнес: новите правила на играта “.

По време на дискусията г-н Бакалов сподели:

„Изкуственият интелект поставя редица предизвикателства и задачи пред нас като ръководители на различни институции.

За нас във Fibank основен приоритет винаги е било и ще продължи да бъде как да предложим най-модерното, най-удобното и най-добро клиентско обслужване. Ето защо една от основните ни задачи е как с новите възможности, предоставени ни от AI, да продължим да повишаваме качеството на взаимоотношенията с клиентите ни. AI може да бъде на разположение 24 часа в денонощието, от всички точки на света, на всички езици, познавайки абсолютно всички нашите продукти и услуги. В Първа инвестиционна банка работим в екип, за да извървим заедно пътя към клиента и на финала да предложим най-доброто решение и за служителите, и за потребителите.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай