Потребителите на приложението My Fibank вече могат да използват биометрични данни за вход и подпис.

Биометрични данни за вход и авторизация

Fingerprint Face ID Touch Id My Fibank Потребителите, които използват приложението My Fibank, вече могат да се възползват от възможността за вход в приложението и авторизация на операции, до предварително определени лимити, с биометрични данни.

Необходимо изискване за устройството, на което е инсталирано приложението, е да поддържа биометрия (Fingerprint, Touch/Face ID).touch Id Face id fingerprint My Fibank app screen

Потребителите сами избират дали да използват вход и/или потвърждение на операции с биометрични данни. При първи вход в приложението, след направен ъпдейт, My Fibank „уведомява” потребителя, че телефонът му поддържа и има регистрирана биометрия на устройството и при желание може да я използва. Промяната се извършва от меню Настройки – Политика за вход и подпис.* Там потребителят може да избере между различните опции: като съществуващата парола, Fingerprint при Android и Touch/Face ID при iOS или софтуерен Token за вход и подпис. А за потвърждаване, освен трите опции за вход, може да избере и вариант „Без парола“.

С цел удобство на клиента е разработен нов начален екран с бърз бутон „Локализация на офиси и ATM устройства“. Това позволява директно, без да влизате в основното меню, да откриете търсената от Вас информация за предпочитан от Вас офис или банкомат на Fibank.

С новите функционалности вече можете да направите Регистрация в My Fibank, като отбележите  регистрация с Ваша карта, издадена от Fibank, или с потвърждение в клон на банката.

Друга новост е, че в случай на забравена парола вече имате възможност да създадете нова временна такава.

За Teen потребители на услугата

За тийнейджърите е добавена възможност (след подписан документ от родител/настойник) да извършват операции между разплащателната и спестовната си сметка (Smart Teen).

*Направените промени важат само за текущото устройство. При вход от друго устройство се изискват стандартните реквизити за вход – потребителско име и парола.

 

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

Коментирай