Отличиха Fibank сред най-добрите банки в светаПрез годините сме получавали много отличия, с които се гордеем. Заедно с Вашите оценки и доверие те са най-голямата награда за нашите усилия. Последното признание ни нарежда сред най-добрите банки в света. Класацията “The Banker’s Top 1000 World Banks” е на авторитетното списание “The Banker” и се изготвя от 1970 г. насам. Тя обхваща финансовите институции в Азия, Средния Изток, Африка, Северна и Латинска Америя, Централна и Източна Европа и ги подрежда по показателя „Капитал от първи ред”. Тази година е оглавена от Bank of America, следвана от JPMorgan, Chase & Co, ICBC, HSBC Holding, Citigroup, China Construction Bank Corporation и др.

В класацията влизат и шест опериращи в България банки, което ясно показва, че стабилността на българската банкова система е оценена на световно ниво. Fibank е единствената с български капитал сред шестте, което прави признанието още по-ценно за нас. 987-ото място в световната класация отразява устойчивото развитие на банката в България и стабилната й капиталова позиция.

Васил Христов, изпълнителен директор на банката, използва повода, за да поздрави всички служители на Fibank за отличната работа. На свой ред поздравяваме и останалите банки, попаднали в класацията.

 

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

Коментирай