Вчера, в клуб „Ялта" ПИБ представи уникални лимитирани колекции от златни монети, изработени от Монетният двор на Нова Зеландия. И ако се чудите защо Ви разказахме легендата за кораба „Баунти" в предната публикация ето и развръзката:

Първа инвестиционна банка предлага на своите клиенти две уникални колекции монети с висока колекционерска и инвестиционна стойност:

Първата колекция е от 2 златни монети (1/4 и 1/25 унция) с изображения на легендарният кораб „Баунти".

Втората колекция е от 2 златни и една сребърна монета от по една унция с частично позлатяване.

Колекциите са с едва 1000 броя тираж в световен мащаб. 250 от тях ще се разпространяват в България в офисите на нашата банка. Монетите са изработени от чисто злато, проба 999.9 и сребро с най-висока проба, 999. Сериите са в луксозни дървени кутии, като на дъното на всяка кутия има секстант, копие на уреда, използван при навигацията на корабите в миналото. Характерно за монетите сечени от Новозеландския монетен двор са именно високата чистота на златото и факта, че то се добива изцяло на територията на Нова Зеландия. За презентацията на колекцията ни гостува главният мениджър на Новозеландския монетен двор Марк Сътън и управляващият директор г-н Гари МакНаб.

С удоволствие и гордост искаме да информираме всички любители на нумизматиката, че Първа инвестиционна банка вече предлага и два вида инвестиционни монети на Националната банка на Мексико - златна и сребърна „Либертад" от една унция. По този начин се отбелязва началото на официалното сътрудничество на ПИБ с този нов партньор за България и Балканите. Монетите вече са налични в офисите на Банката.

Коментари

  1. Здравейте, г-жо Станчева, Монетите могат да бъдат изнасяни зад граница. За всеки случай е добре с тях да се носи и фактурата, за да се удостовери страната на покупката. Също така е добре да се съобразите и с митническите ограничения за износ на благородни метали - 1 унция за злато и 300 гр. за сребро. Лек и успешен ден! :-)

  2. Бих искала да зная дали тези монети могат да се изнесат зад граница? Искаме да подарим на колежка, която заминава за Белгия? Да не я обложат на митница обаче? Благодаря, ако ме информирате!

Коментирай