ПИБ за поредна година беше генерален спонсор на провелата се церемония по награждаването на топ футболистите на България през 2008 година.

По време на Футболист на годината ’08 г-жа Мая Георгиева, Изпълнителен директор на ПИБ награди Благой Георгиев с една четвърт унция златна монета „Киви” от инвестиционно злато с проба 999,9 с Националната птица на Нова Зеландия – киви в специална ръчно изработена кутия от рядко ароматно новозеландско дърво.

Георги Петков с 2 златни монети в ковчеже (1/4 и 1/25 унция с проба 999,9) с изображения на легендарния кораб „Баунти,

а Димитър Бербатов с първа награда – 2 златни (1/4 и 1/25 унция с проба 999,9) и една сребърна монета от една унция с частично позлатяване – от колекцията „Баунти”.

Серията монети посветени на легендарния кораб „Баунти” е едва от 1000 бройки изсечени от Новозеландския монетен двори във всяко ковчеже е сложен един секстант – старинния навигационен уред на мореплавателите. Г-жа Георгиева пожела на капитана на националния ни футболен отбор – Димитър Бербатов да води тима към бъдещи победи, така както капитаните в миналото умело са водели екипажите и корабите си.

Коментари

  1. Добре че има българи юнаци...и български банки за да подкрепят гордостта ни, футбола и спорта. "ПИБ за поредна година беше генерален спонсор на провелата се церемония по награждаването на топ футболистите на България през 2008 година" - евала!!

Коментирай