ЗА НАГРАДИТЕ:

Сходството в имената не е случайно. Ако за филмовата индустрия наградите «Оскар» са най-важното и престижно събитие през годината, то в сферата на картовия бизнес това са наградите OSCARDS Awards.

Елитните статуетки в областта на картовия бизнес се раздават в следните категории -

Лоялност и предимства,

Качество на услугата,

Дизайн и форма,

Предплатени карти и

Технологични възможности.

OSCARDS Awards 2008 за иновативни карти се организира от Publi-News с цел да отличи креативността и новаторството в картовия банков сектор. Предварителния подбор е поверен на Publi-News и на Altenor Consulting - консултантска компания, специализирана в областта на картови стратегии. Двете компании оценяват картови продукти на банки от целия свят и избират най-добрите във всяка категория. През ноември, когато е финалният кръг, експертно жури от международни банкови специалисти ще определи победителите във всяка категория. Церемонията по награждаване ще се състои на 17 декември 2008 г. в Париж, Франция, а главен спонсор е Visa Europe чрез Carte Bleue (Франция).

ЗА НОМИНАЦИЯТА...

Първа инвестиционна банка е номинирана със своя продукт ко-брандирана кредитна карта VISA vivatel-ПИБ в категория Лоялност (Европа), което подрежда картовите услуги на банката сред най-добрите на стария континент.

Ко-брандираната кредитна карта vivatel-ПИБ бе представена на българския пазар през първата половина на декември 2007 г. за пълнолетните лоялни клиенти на vivatel, които използват абонаментни услуги на телекома. Картодържателите на такава карта могат да плащат без такса на ПОС терминали и в интернет или да теглят кеш от банкомати. Клиентът може да получи до 100 безплатни минути в мрежата на vivatel в зависимост от оборота натрупан за покупки чрез картата.

Ко-брандираните карти vivatel-ПИБ се издават с висок кредитен лимит (до 10 000 лв.) и имат дълъг гратисен период (до 60 дни). Ако клиентът погаси изцяло своето задължение в рамките на гратисния период, не се начислява лихва, което означава предоставен безлихвен кредит. През първата година картата няма годишна такса за поддръжка, а от втората тя е по-малка от тази на традиционните кредитни карти Visa.

Клиентите на ПИБ и vivatel, които са картодържатели на ко-брандираната карта получават и много допълнителни бонуси - автоматично месечно погасяване на сметката към vivatel без такса, безплатно SMS известяване в реално време за всяка транзакция направена с картата и безплатна международна медицинска застраховка, която се активира при използване на картата или роуминг извън страната. Годишният лихвен процент по кредита е по-нисък от този за стандартните на пазара и се отпуска без изискаване за доказан доход.

Коментари

  1. Те хората няколко пъти казаха че е голямо предимство да имаш собствен картов център, но не...бъларите знаем само да се оплакваме. Поразгледах блога и видях няколко недоволни – блокирани им били сумите по сметките след теглене от банкомат, еми нормално. Ето Европа отценява нашата банка и я кани на „Оскарите за карти”. Браво на ПИБ от мен. Чиста реклама за България във важни европейски кръгове. Само така.

Коментирай