Истории за хора, които са нямали нищо - нито щастливо семейство, нито пари в банковата си сметка, нито луксозен автомобил, - но впоследствие са постигнали всичко, за което някога са мечтали, са ни добре познати. Често ги гледаме по телевизията и четем в дебелите книги. И когато оставим дистанционното или книгата настрана, започваме да мечтаем. Поне за кратко. За съжаление, често тези наши мечти остават несбъднати, а причината за това е много проста.

И няма значение дали мечтаем за апартамент на последния етаж с панорамна гледка, за талантливи деца, или за банкова сметка с много спестявания. Улисани в украсяване на тези мечти, забравяме да си поставим точните и ясни цели, които да открият пътя ни към тях. Всичко започва с определянето на тези цели, тяхното разпределение във времето и подреждането им по важност. Това беше едно от нещата, които Брайън Трейси не спираше да повтаря по време на семинара, организиран от Интер Контакт България, който се проведе на 25-ти февруари. А ние бяхме един от официалните му спонсори.

Брайън Трейси е един от примерите за това как себепознаването, начертаването на ясен житейски и професионален план и неговото неотлъчно следване могат да доведат до невероятни успехи. Започнал като общ работник, но осъзнал какво му е нужно, Брайън бързо и уверено се изкачва по социалната стълбица, за да бъде днес един от най-влиятелните консултанти по успех в света.

Той е не само лектор на мотивиращи и интересни семинари като този, на който присъствахме, но е и автор на книги, които можете да закупите и тук, в България. В тях можете да прочетете много за най-добрите световни практики. Той не спестява и ценни съвети, давани от преуспели хора.

Разказва ведро причудливи истории, които не само те карат да повдигнеш вежди от учудване, но и създават вътрешна необходимост да запретнеш ръкави, за да видиш на какво си способен самият ти. Една от неговите препоръки спазихме още на място в залата на семинара - в бележника, любезно предоставен от организаторите, всеки от нас записа своите основни цели. Наистина, когато имаш записано черно на бяло това, което искаш да постигнеш, е много по-лесно да се съсредоточиш върху неговата реализация.

Приветстваме такива мотивиращи и разведряващи събития. А повече за семинара и идеите на Брайън можете да прочетете в няколко статии, които се появиха в българската блогосфера след събитието – Тодор Христов, Майк Рам.

*Снимките са предоставени от Интер Контакт България

Коментари

Коментирай