Борис Коленков e Администратор на IPCC системи. Има бакалавърска степен по специалност „Математика и информатика“. От 2005 година работи в сферата на информационните технологии. Негов любим цитат е: „Добрите навици правят живота по-дълъг, лошите го правят по-хубав.“  Харесва филма „С деца на море“ на режисьора Димитър Петров, по сценарий на Братя Мормареви, в главната роля Георги Парцалев. Обича да слуша Хард рок. Описва себе си като съвсем обикновен човек, който държи на семейството и приятелите си, обожава децата си и много харесва работата си.

Разкажи ни повече за професионалния ти път.

Професионалният ми път започна през 1995 г. като служител в склад във ВМЗ гр. Сопот.

През 2005 г. постъпих на работа в търговския отдел на ВМЗ като системен администратор.

Две години по-късно станах част от екипа на Първа инвестиционна банка, клон Карлово като системен администратор, а лятото на 2009 г. се преместих в София като специалист „Администрация инфраструктура“, дирекция „Операции“. От юни 2018 г. съм администратор на IPCC системи в същата дирекция.

Какви са предизвикателствата в твоето ежедневие?

Да работиш в сферата на информационните технологии, и то във време, когато всичко се променя светкавично, си е едно голямо предизвикателство.

Победител си в категорията „Принос към постигане на продуктивно екипно взаимодействие“ в програмата „Заедно можем повече“. Разкажи ни повече за екипа, с който работиш.

Всички колеги от дирекция „Операции“ са доказани професионалисти и мои добри приятели. А именно професионализмът и доверието един към друг са в основата на продуктивното екипно взаимодействие. Благодаря ви колеги. Истинско удоволствие е да работя с вас.

Каква според теб е банката на бъдещето?

Според мен банката на бъдещето ще е изцяло дигитална, но остава въпросът с опазването на информацията и личните данни. Етиката в управлението на цялата тази информация ще е от ключово значение при избора на клиента с коя банка да работи. Това ще е предизвикателството пред банките през следващите години.

Кои са личностните и професионални качества, които са нужни, за да бъде един банкер успешен в бързоразвиваща се и динамична банкова институция като Fibank?

Според мен, за да бъдеш успешен, преди всичко трябва да изпитваш удоволствие от това, което работиш. Непрекъснато усъвършенстване. Умение за работа в екип. Отговорност. Упоритост. Креативност.

Как прекарваш свободното си време?

По-голямата част от свободното си време прекарвам със семейството си. Обичаме разходките в планината. Затова при всяка възможност сме на Витоша. С удоволствие  слушам музика. С голям интерес следя всичко свързано с Формула 1, но голямата ми страст остават компютрите.

 

 

 

 

 

Коментари

Коментирай