Наталия Станоева е специалист Финансови продукти физически лица във Fibank. Има магистърска степен по специалност „Финанси“ от Университета за национално и световно стопанство, сертификат  QA (Quality Assurance) и сертификат „Организатор на малък и среден бизнес”. Любим нейн цитат е: „Крила имат само тия, дето сърцето им иска да лети”, Николай Хайтов. Книга, която я е вдъхновила, е „Проницателят“ на Анди Андрюс („Понякога  всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка“).

Казва за себе си: „Опитвам се да добавя живот към деня си, а не ден към живота си.“

- Разкажи ни повече за професионалния ти път.

Професионалният  ми път започна като част от екипа на Fibank преди вече близо 8 години. Започнах работа като Банков служител - обслужване на клиенти, първоначално на физически лица, а след това само на юридически лица. През 2016 г. станах Ръководител банков салон, в офис България. Една година по-късно желанието за нещо различно в банковата сфера ме накара да стана специалист Кредити на физически лица. След създаването на нови пет клона в гр. София станах специалист Финансови продукти физически лица. В  същото време съм и представител на ПИБ Албания в България и работя като Relationship manager.

 

- Какви са предизвикателствата в твоето ежедневие?

Предизвикателство е да спечеля доверието на клиента и да намеря решение на трудните казуси в динамичната работна среда. В личен план - да успея да съчетая всички неща, които обичам да правя в 24 часа.

 

- Победител си в категорията „Успешно управление на промяната” в програмата „Заедно можем повече“. Защо е нужна промяната в ежедневието ти на банкер?

Промяната е необходима, защото ти дава възможност да придобиваш нови професионални качества и умения в различни сфери на банковата дейност.

 

- Кои са продуктите на фокус при потребителското кредитиране?

Такъв продукт е промоционалният  потребителски кредит „Рестарт”. Той предлага възможност да се обединят и рефинансират кредитните задължения към другите финансови институции при преференциални условия (т.е. 25 базисни пункта отстъпка от лихвата, в случай че минимум 30% от сумата от новоотпуснатия кредит, но не по-малко от 2 000 лв., се използват за рефинансиране.) Забелязвам също, че продуктите -  промоционална  кредитна карта и овърдрафт 25 години Fibank с 25% по-ниска лихва са много търсени от клиентите.

- Каква според теб е банката на бъдещето?

Промените ще бъдат обусловени с развитието на анализ на потребителските данни и концепцията за „невидимо банкиране“ – потребителят и банките ще си взаимодействат чрез виртуални интерактивни системи. Естествено в централите на банките ще има висококвалифициран персонал, който ще се развива в насока – доверен съветник за управление на личните финанси на клиента.

 

- Кои са личностните и професионални качества, които са нужни, за да бъде един банкер успешен в бързоразвиваща се и динамична банкова институция като Fibank?

В бързоразвиваща се банка, като Fibank, трябва да си много организиран, адаптивен, отговорен и креативен. Екипната работа и позитивната нагласа са от голямо значение всеки нов работен ден да започва с устрем.

 

- Коя е книгата, която четеш в момента?

Сделката на живота ти“  на Фредрик Бакман.  Наскоро започнах  „Тhe magic of traveling, Follow the locals“  на Бистра Якимова.

 

- Как прекарваш свободното си време?

Свободното си време прекарвам в пътешествия по най-различни дестинации. Имаме малка, но много забавна група от хора, които пътуваме заедно до екзотични места - самоорганизирани екскурзии, като всяка една е изпълнена с екстремни моменти, които след това се превръщат в хубави спомени. Следваща дестинация съвсем скоро ще са Филипините.

 

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

Коментирай